Mad
Opskrifter

Grønne frikadeller

De grønne frikadeller smager vidunderligt.

Foto: Sara Galbiati
10. oktober 2023

De grønne frikadeller smager vidunderligt. Du kan roligt lave en stor portion og fryse ned, så du har nem mad til travle dage.

Til 4 personer (ca. 15 stk.)

Det skal du bruge:

  • 1 rodselleri, cirka 250 g
  • 1 stor gulerod
  • 2-3 rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 75 g puylinser (150 g kogte)
  • 1 lille chili
  • 1 tsk miso
  • 3 æg eller æggeerstatning
  • 1 spsk loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
  • 1-2 dl havregryn, eventuelt glutenfri
  • 2-3 spsk rismel
  • 1 spsk blandede, hakkede krydderurter, f.eks. persille, oregano og timian
  • Uraffineret salt og friskkværnet peber
  • Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Til servering

  • Suveræn broccolisalat

Skræl rodselleri og gulerod og riv begge dele, eventuelt i en foodprocessor. Pil rødløg og hvidløgsfed og hak begge dele fint. Skyl og kog linserne efter anvisningen på pakken. Bland grønsager og linser med resten af ingredienserne undtagen olien til stegning. Lad farsen hvile i minimum et kvarter, så den får tid til at samle sig, og frikadellerne bliver faste og ikke falder fra hinanden. Form derefter farsen til små frikadeller og brun dem på alle sider i olivenolien på en pande. Frikadellerne kan steges færdige på panden ved jævn varme (i alt cirka 7 minutter på hver side) eller i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter.

Server gerne de grønne frikadeller med suveræn broccolisalat.

Forrige artikelSuveræn broccolisalat

Næste artikelSquashspagetti med vegetar bolognese

Anette Harbech Olesen

Mad- og sundhedskonsulent
Skribent på Naturli siden 2013.