Opskrifter

Grønne wraps

Grønne wraps med hummus er en let og familievenlig ret, der kan serveres med årstidens grønsager som tilbehør.

Foto: Sara Galbiati
20. september 2023

Du kan anvende hummus, gedefeta, salat, frisk spinat, squash, ærter, gulerødder, kål eller andre typer grønsager. De grønne pandekager kan tilberedes gluten- og mælkefrit, men du kan også anvende færdige tortillas, der kan købes i økologiske og glutenfri versioner.

4 pandekager

Det skal du bruge:

  • 4 æg
  • 2 spsk mælk eller mandelmælk
  • 2 spsk majsmel
  • 6 spsk boghvedemel
  • 4 spsk havregryn
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie + ekstra til stegning
  • 80 g spinat, frisk eller optøet, men drænet for væde
  • 2 spsk friskhakket persille
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fyld
Hummus, gedefeta (kan udelades), salat, frisk spinat, squash, ærter, selleri eller bagte rodfrugter, afhængig af årstiden.


Sådan gør du:

Trin 1

Blend samtlige ingredienser til dejen og juster konsistensen med vand eller mælk. Fordel en fjerdedel af pandekagedejen på en pande med varm olivenolie og tilbered den cirka tre minutter på hver side. Lad pandekagerne køle af eller server dem lune med fyld.

Trin 2

Fordel hummus over pandekagerne. Rengør og skær grønsagerne i mindre stykker, tilbered dem evt. og fordel dem på pandekagerne, som du evt. ruller og serverer. Du kan også lade familien selv vælge fyldet.

Trin 3

Lav evt. et par ekstra pandekager, rul dem og tag dem med i madpakken næste dag.

Forrige artikelSøde, bagte kartofler med grønt fyld

Næste artikelBlomkålsbearnaise

Anette Harbech Olesen

Mad- og sundhedskonsulent
Skribent på Naturli siden 2013.