Jane Faeber: Når du erstatter sandwichbrød med grønne pandekager, får du både færre kulhydrater og et skud grøntsager. Lav en stak i weekenden, og du har nemt madpakkebrød til ugen!
8 stk.
Du skal bruge:
1 lille broccoli
1 håndfuld spinatblade
100 g halloumi eller grillost (eller anden fast ost)
1 dl nødder (valnøddekerner, hasselnødder eller mandler)
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld ramsløg (kan udelades)
1 lille håndfuld bredbladet persille
2 æg
1 spsk loppefrøskaller
urtesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skær broccolien i mindre buketter. Brug også stokken. Kom hele balladen i foodprocessoren og blend. Skrab ned ad kanterne nogle gange, indtil det hele er findelt, og du har en fin grøn dej.
Opvarm ovnen til 170 grader varmluft. Form dejen til små flade boller med hænderne og pres dem ud på en bageplade til små, fine pandekager. Bag dem i den varme ovn ca. 20 minutter.
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle, inden du løfter dem fra bagepapiret.
1 stk.
Du skal bruge:
2 grønne pandekager
40 g rygeost
80 g røget laks
2-3 peberfrugtringe
lidt brøndkarse
Sådan gør du:
Smør de grønne pandekager med rygeosten og fordel den røgede laks og peberfrugterne i midten.
Pynt med brøndkarse.
Fra Jane Faerbers ‘Mæt og slank med LCHF’.