Det er altid lækkert at tilføje pizza topping både før og efter, den er bagt. Det ser bedre ud, smager mere intenst og giver pizzaen en mere kompleks konsistens.
1 blomkål
80 gram mandelmel
1 tsk tørret oregano
Salt og peber
3 sammenpiskede æg
Topping
1 squash, skåret i smalle strimler med en kartoffelskræller
2 håndfulde frisk spinat
Pecorino ost, skåret i flager med en kartoffelskræller
Tomatsauce
(du skal kun bruge en mindre del til pizzaen. Saucen holder sig fint en uge i køleskabet)
2 spsk olivenolie, kokosolie eller ghee
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
½ tsk tørret chili
3 dåser hele blommetomater
5 kviste basilikum, kun bladene
Salt og peber
Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og chili. Sauter i et par minutter. Tilsæt tomater, basilikum, salt og peber. Sænk varmen, læg låg på gryden og lad blandingen simre i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader og beklæd en ovnplade med bagepapir.
Skær blomkålshovederne i småstykker og blend dem i en foodprocessor til et ris-lignende smulder. Mål 7 dl blomkålssmulder op og put det i en skål. Tilføj mandelmel, oregano, salt og peber. Bland det godt sammen. Lav en fordybning og tilsæt æggene. Ælt massen godt sammen til en kugle, der er mere blød og klistret end en almindelig pizzadej. Læg massen på bagepladen og tryk den ud til en pizzabund. Forbag bunden i 25 minutter, eller indtil den er gylden. Imens forbereder du toppingen. Tag pizzabunden ud af ovnen. Dæk den med tomatsauce, squash og spinat, og sæt den tilbage i ovnen 5-10 minutter.
Fra bloggen greenkitchenstories.com af Luise Vindahl og David Frenkiel.