Nyheder

Grøn te mod leukæmi

3. juni 2009

Det kan redde liv at behandle leukæmi-patienter med grøn te, viser ny forskning ifølge engelsk avis.

Det er den engelske avis Daily Mail, der på sin hjemmeside beretter, at grøn te kan bruges langt mere end blot som drikkevare til kagebordet.

I et klinisk forsøg fik patienter med kronisk lymfatisk leukæmi store doser af et ekstrakt af grøn te, der indeholder en kraftfuld antioxidant. Og det havde en række positive effekter, skriver Daily Mail. Blandt andet oplevede mange af forsøgspersonerne, at deres syge, opsvulmede lymfekirtler blev halveret i størrelse.

Kronisk lymfatisk leukæmi er kræft i den type hvide blodlegemer, der kaldes lymfocytter. Omfanget af de kræftramte lymfocytter blev i forsøget mindsket hos hver tredje patient, hvilket indikerer tilbagegang for kræften, skriver www.dailymail.co.uk.

Hjalp størstedelen af patienterne

”Vi har fundet ud af, at patienterne ikke bare tolererede meget høje doser af grøn te-ekstrakt, men at mange af dem i større eller mindre omfang oplevede tilbagegang for deres kronisk lymfatiske leukæmi. Størstedelen af de personer, der stillede op til forsøget med forstørrede lymfekirtler, oplevede en nedgang i størrelsen af deres lymfekirtler med 50 procent eller mere,” siger doktor Tait Shanafelt fra the Mayo Clinic i Minnesota i USA til avisens hjemmeside.

I Danmark påvises der ifølge www.sundhed.dk omkring 250 nye tilfælde årligt med et stigende antal nye tilfælde i de ældre aldersklasser.

Kilde: fpn.dk

(Oprettet 4. juni 2009)

Forrige artikelInflammation betændelsesreaktion

Næste artikelMindre iltbehov med musik