Guide viser vej til bæredygtige fisk.
Vi får løbende besked på at sætte fisk på menuen. Fisk er nemlig rige på vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer, som kroppen har brug for. For miljøet og fiskebestanden er det imidlertid ikke ligegyldigt, hvilke fisk vi vælger. Nogle fisk har svært ved at reproducere sig selv, fordi der bliver fisket for mange af dem. Det gælder bl.a. torsk og rødfisk. Andre fisk bliver fanget med metoder, som belaster miljøet eller giver meget bifangst. Det vil sige, fisk som ikke efter hensigten skulle fanges. Rød, gul, grønVerdensnaturfonden har nu udgivet en fiskeguide, der viser vej til bæredygtige valg. Guiden tæller 24 af de mest populære arter. Trafiklysets farver angiver, hvilke fisk vi skal vælge. Rød betyder “undgå”, gul “hold igen” mens grøn tæller de “gode valg”. Hvis fisken er truet, er fanget med metoder der giver bifangst eller er opdrættet i miljøbelastende hav/dambrug, får den farven rød. Fisk i den gule kategori tæller bl.a. arter, der er på vej til at blive truet. Guiden fortæller også, hvilke grønne alternativer der er til arter i den røde og gule kategori. Fx er isingen et billigt og godt alternativ til de andre overfiskede fladfisk, som fx den “røde” søtunge. Guiden finder du ved at klikke her Kilde: www.miljoeogsundhed.dk