Opskrifter

Grovboller med hasselnødder

27. juni 2022

Glutenfrie grovboller med genbrug af overskuddet fra hasselnøddemælk, sundt og bæredygtigt!

Ca. 12-14 stk.

Du skal bruge:

5 dl. lunken vand

15 g. loppefrøskaller

100 g. risflager

resterne af hasselnødderne fra hasselnøddemælken (se opskrift på hasselnøddemælk) – pres dem helt fri for vand.

50 g. solsikkekerner

50 g. sesamfrø

2 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

2 spsk. tørret brændenælde

150 g. quinoamel

Sådan gør du:

Udblød loppefrøskallerne i vandet og lad dem suge væske til sig, så det bliver en tyk grød. Afvej imens de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen og brug til sidst hænderne til at “ælte” dejen med. Dejen skal bare blive i skålen, mens du ælter, og den skal være lidt klistret. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter, hvorved den bliver lidt mere fast.

Kom vand på hænderne og form dejen til boller. Pensl bollerne med olivenolie og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. Ovnen skal være opvarmet og undgå at åbne ovndøren under bagningen.

TIP: Bollerne kan sagtens fryses.

Forrige artikelKroniske smerter kan forudsiges

Næste artikelPycnogenol: Flowet fra fyrretræerne