Glutenfrie grovboller med genbrug af overskuddet fra hasselnøddemælk, sundt og bæredygtigt!
Ca. 12-14 stk.
Du skal bruge:
5 dl. lunken vand
15 g. loppefrøskaller
100 g. risflager
resterne af hasselnødderne fra hasselnøddemælken (se opskrift på hasselnøddemælk) – pres dem helt fri for vand.
50 g. solsikkekerner
50 g. sesamfrø
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. tørret brændenælde
150 g. quinoamel
Sådan gør du:
Udblød loppefrøskallerne i vandet og lad dem suge væske til sig, så det bliver en tyk grød. Afvej imens de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen og brug til sidst hænderne til at “ælte” dejen med. Dejen skal bare blive i skålen, mens du ælter, og den skal være lidt klistret. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter, hvorved den bliver lidt mere fast.
Kom vand på hænderne og form dejen til boller. Pensl bollerne med olivenolie og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. Ovnen skal være opvarmet og undgå at åbne ovndøren under bagningen.
TIP: Bollerne kan sagtens fryses.