Opskrifter

Grundopskrift på glutenfrie grovboller

29. august 2013

Har du også prøvet at stå med hårde og uappetitlige glutenfrie boller? Nedenstående grundopskrift giver som regel et godt resultat:

12-14 grovboller

Du skal bruge:

5 dl. lunken vand

15 g. loppefrøskaller

1 stk. salt

2 tsk. bagepulver

90 g. risflager, hirseflager, glutenfri havregryn, boghvedeflager eller quinoaflager

75 g. kerner af forskellig slags evt. hel boghvede

240 g. glutenfrit mel – bland evt. forskellig slags.

Der kan tilsættes fint revne gulerødder, æble eller squash, men vær obs. på, om der så skal lidt mere mel i.

 

Sådan gør du

Rør det hele sammen og brug til sidst hænderne til at ”ælte” dejen med. Dejen skal bare blive i skålen, mens du ælter, og den skal være lidt klistret. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter, hvorved den bliver lidt mere fast.

Kom vand på hænderne og form dejen til boller. Pensl bollerne med olivenolie og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. Ovnen skal være opvarmet og undgå at åbne ovndøren under bagning

Forrige artikelKejsersnit giver ringe tarmflora

Næste artikelKan mad og adfærd hænge sammen?