Har du også prøvet at stå med hårde og uappetitlige glutenfrie boller? Nedenstående grundopskrift giver som regel et godt resultat:
12-14 grovboller
Du skal bruge:
5 dl. lunken vand
15 g. loppefrøskaller
1 stk. salt
2 tsk. bagepulver
90 g. risflager, hirseflager, glutenfri havregryn, boghvedeflager eller quinoaflager
75 g. kerner af forskellig slags evt. hel boghvede
240 g. glutenfrit mel – bland evt. forskellig slags.
Der kan tilsættes fint revne gulerødder, æble eller squash, men vær obs. på, om der så skal lidt mere mel i.
Sådan gør du
Rør det hele sammen og brug til sidst hænderne til at ”ælte” dejen med. Dejen skal bare blive i skålen, mens du ælter, og den skal være lidt klistret. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter, hvorved den bliver lidt mere fast.
Kom vand på hænderne og form dejen til boller. Pensl bollerne med olivenolie og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. Ovnen skal være opvarmet og undgå at åbne ovndøren under bagning