Opskrifter

Grydestegt fennikelkrone

Fra den planetariske kogebog – efterligning og reference fra det kødfokuserede køkken. Prøv denne møre, søde og krydrede fennikelkrone

Foto: Theis Bothmann
12. januar 2023

2. PERS. – 20 minutter

Nogle mener, at det grønne køkken ikke bør lade sig inspirere af eller efterligne det kødfokuserede køkken. Det er vi ikke enige i. Efterligninger, referencer, inspirationer har altid været et vigtigt element i den gastronomiske udvikling. Men de skal kunne stå på egne ben. Som denne møre, søde og krydrede fennikelkrone.

DET SKAL DU BRUGE:
• 1 fennikel
• 25 g smør
• krydderurter som fx hvidløg, rosmarin, salvie eller timian
• 1 citron

SÅDAN GØR DU:
1. Flæk fenniklen på midten, læg den i en gryde med skæresiden nedad og tilsæt et godt skvæt olie.
2. Kom låg på gryden, og varm op ved middelhøj varme, så fenniklen kan stege og dampe samtidigt.
3. Lad den stege i 5 minutter og tilsæt smør og krydderurter.
4. Lad den stege i yderligere 5 minutter uden låg, indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
5. Vend fenniklen om og krydr godt med salt, citron og det brunede smør fra gryden.
6. Serveres med det samme

SERVERINGS FORSLAG

Kogte kartofler, brunet smørsauce og græsk salat

Forrige artikelAntibiotika øger risiko for Crohns sygdom og colitis

Næste artikelHelenes cremede græskarsuppe

Carsten Gottlieb

Redaktør