Nyheder

Guide til din helt egen spa

23. februar 2016

Når du lige har brug for at tjekke ud af en hverdag med stress og jag, så kunne det være rart at tage på spaophold, men du kan også skabe din egen oase af fred og selvforkælelse uden at vende vrangen ud på tegnebogen.

Selv i en etværelses kan man holde spadag! Og som i eventyr kan du i denne guide få tre valgmuligheder: Vi har valgt at give bud på den luksuriøse/dyre, den gode, og den billige/gratis.

Det hele foldet ud i forslag til, hvordan din helt egen spa-dag kunne tage sig ud – du kan plukke ud eller lade dig inspirere – det er dig, der bestemmer!

Trin 1 – Spa-omgivelser

Forestil dig, du sætter noget dejligt musik på … Det kan være Burt Bacharach, Bach eller Michael Bublé. Der er også designet masser af lounge- og spa-musik til netop sådan en stund. Lad humøret være med til at bestemme, om det skal være musik til at vrikke, danse lidt til, mens spa-ritualerne udføres, eller om du er til tilbagelænet meditativ afslapning.

Udvid den følelse i hele rummet eller badeværelset med lys og varme. Lys, der er gode til formålet, og som findes med eller uden duft, er soya- og rapslys, der forurener din indåndingsluft minimalt, er f.eks. Ransborgs Clean & Cotton eller Karmamejus Yellow eller Spa 02 duftlys.

Trin 2 – Forbered din hud

For at få en ansigtsbehandling, som er så effektiv som mulig, bør du åbne porerne med damp, inden den videre pleje og evt. masker påføres. Så sæt vand over til kogning. Mens det koger kan du lægge et håndklæde til opvarmning på radiatoren og så rense dit ansigt for makeup og snavs.

Den billige: Hæld det varme vand over i en stor skål, tag det lune håndklæde om din nakke og skuldre. Og lad dampen virke ti minutter, hvorefter huden duppes tør.

Den gode: Brug Dr. Hauschkas Clarifying Steam Bath og tilsæt ca. en halv liter vand til to spsk. Steam Bath, og lad dampene virke i ca. ti minutter. Indeholder Troldhassel, tusindfryd og tropæolum, som åbner porerne, stimulerer blodgennemstrømningen i huden og dæmper urenheder.

Den luksuriøse: Jurliques Hydrolater tilsættes dampbadet – f.eks. Calendula-Lavender Hydrating Essence, der blødgør, ilter, åbner porerne og aromaterapeutisk beroliger sanserne, hvorefter ansigtsmaske, der passer til hudtypen påføres.

Trin 3 – Ansigtsbehandling

Du kan lade dampen fra det varme vand have sin egen virkning og påføre din almindelige dagcreme i et tykt lag i 20 minutter og derefter smøre det eventuelt resterende ind. Eller du kan bruge en maske:

Den billige: Du kan lave din egen maske ved at mose en moden banan og påføre den ansigtet – eller lave en avocadomaske.

Den gode: Køb en maske, der passer til det, du ønsker, og din hud har brug for f.eks. Clarifying Clay Mask til alle hudtyper, som også er rigtig god til uren hud, da den trækker urenhederne ud. Har du tør hud, kan du påføre Clay-masken i T-zonen, og en anden maske i resten af ansigtet – evt. den revitaliserende, opstrammende, beroligende eller fugtgivende maske fra Dr. Hauschka.

Alle masker skal på i et tykt lag og kan, som de færreste masker ellers, også bruges på hele øjenområdet. Efter 20 minutter tørres af med en fugtig, varm klud eller svamp.

Den luksuriøse: Jurliques Purifying Mask til den urene hud eller i T-zonen, og Rose Moisture Plus Mask eller Intense Recovery Mask i resten eller hele ansigtet. Dybderens og vitaliseret, blød, blød, blød hud.

Trin 3,5 – Tag hele kroppen med

Har du et badekar, er det her, du skruer endnu højere op på nydelsesskalaen. Der er en Baby Soothing Bubble Bath fra Jurlique, der bare er så blid og velduftende, at kan man sænke sig ned i sådan et kar, vil nydelsen mangedobles. At den også er god til babyer, fortæller bare om blidheden …

Hvis du har adgang til en sauna er det også på dette trin, at det er skønt at sidde og lade maskerne virke i varmen. Afslut under den kolde bruser for dejlig blodcirkulation og ekstra udrensning. Du ville også kunne skrubbe huden på kroppen, som er godt for udrensningen, celluliten (appelsinhud), varmen i kroppen og giver blød hud.

Den billige: Brug en hamphandske – de koster ikke alverden og kan bruges igen og igen.

Den gode: Lav en hjemmelavet scrub med grape og kaffe.

Den luksuriøse: Rudolf Cares Acai Bodyscrub – så er der dømt blød hud.

Trin 4 – Mens masken virker

Mens du sidder i stol/sofa med masken, kan du vælge bare at læne dig helt tilbage og nyde en kop varmt og lækkert. Eller måske en kande vand med agurkeskiver eller lime og mynte og en skål lækre snacks, f.eks. gojibær med mørk chokoladeovertræk.

Eller du kan fortsætte spa-fornøjelsen med at komme en hårkur i håret og give dig selv en mani- og pedicure, mens masken virker.

Den billige: Hårkuren kan være ren kokosolie, man kan lade sidde i op til to timer og derefter vaske ud med lunkent vand

Den gode: YAZ Kur Leave in Styling Creme.

Den luksuriøse: Phytos Karité Mask, der især er til udtørret og skadet hår.

Hvis du vil i gang med en pedicure og manicure:

Start med at gøre fodbadet klar.

Den billige: Du kan lave et mix af den udrensende Epsom Salt – to spsk. sammen med 1/2 spsk. natron/bikarbonat, der blandes i en skål med saften fra en halv lime og en tsk. olivenolie.

Den gode: Morgenfruerne fra Læsøs fodbadesæbe findes i flere variationer, men det kunne være den med mynte, der selvfølgelig også har saltsæbe i fra Læsø salt til at blødgøre fødderne.

Den luksuriøse (men knapt så dyre): Det kunne være Avivirs Fodbad, så længe den findes – den aloe vera-holdige fodbadesæbe blødgør selv ligtorne.

Afslut med at skubbe neglebånd ned med fingrene eller en træpind og smør neglene med negleolierne fra Weleda, én til de hårde neglebånd, der er så vigtige for neglens sundhed og én til selve smørelsen af neglen for næring og pleje.

Brug helst en glasfil både til negle på hænder og fødder for at undgå, at neglene flosser, og fil altid i samme retning. Det gælder både på hænder og fødder. Er neglene tynde, rillede eller flossede, skulle man måske gøre sig lidt tanker om sin kost og vitaminer og kan udefra bruge SpaRituals negleprodukter som Protein Boost eller Nutri-thick.

Er du i humør til det, fortsæt da med neglelak, men husk altid underlakken, så du undgår de gule negle, når farven efterlader spor på neglen.

Tip: Er neglen først blevet gul, virker det for mange at børste neglen med tandpasta. Andet tip: Læg ikke lak for tæt på neglebåndet, da det kan forhindre neglens sunde vækst.

Trin 5 – Smørelse

Nu kan vi smøre hænder og fødder ind i lækre hånd- og fodcremer og brug gerne håndcremen på albuerne også – det kan de ret godt lide.

Tip: Har du meget tørre albuer, kan du halvere en citron og mose den blidt rundt på albuerne for at blødgøre huden og derefter creme på.

Resten af kroppen kan gøres blød med lækre olier eller cremer.

Den billige: Mandelolie alene eller tilsat en af “virkestofferne” fra Urtegården, f.eks. fugtkompleks eller vejbredsekstrakt for opstramning.

Den gode: Weledas Evening Primrose Body Oil, der er en meget blid og blødgørende nyhed.

Den luksuriøse: The Organic Pharmacys vidunderligt duftende Neroli Body Cream.

Der er kun tilbage at ønske god fornøjelse med din spa-dag!

Lav selv duftlys

Urtegården har rapsperler lige til at smelte, samt væger og æteriske olier til duft.

Du skal bare have et glas, du synes, er fint til formålet. Se mere på www.urtegården.dk

Avocadomaske:

Avocado er nærende på så mange planer, bl.a. med en høj andel af omega 3-fedtsyrer, og meget fugtgivende.

Fjern sten og skal – og mas avocado-kødet. Hænderne er gode til det formål.

Tilsæt en spsk. citronsaft.

Påfør masken til hele ansigtet – gerne ned på hals og decolté og lad den sidde i 15 minutter. Derefter fjernes masken med lunkent vand evt. med en god svamp eller vaskeklud.

Ansigtsmaske med kaffe:

2 spsk. friskmalet kaffe

2 spsk. mandelmælk

Evt. indholdet fra en mælkesyrekapsel

Et par dråber olivenolie eller tre

Rør sammen og fordel i ansigt. Skal kun sidde i ti minutter og skylles af med lunkent vand.

Cellulite bekæmpende body scrub:

5 spsk. rørsukker

3 spsk. mandelolie

Grapefrugtsaft fra en halv grape

Evt. 1 spsk. friskmalet kaffe

4 dråber rosmarin æterisk olie.

Bland først olie og sukker, siden kaffe og væske. Det må ikke blive for vandigt, tilsæt mere rørsukker, hvis det sker. Har peelende effekt og energigivende duft.

Flere mælkesyrer til huden

Prøv evt. Biosa Lotion til ansigtet med mælkesyrer, som netop er en del af hudens naturlige forsvar. Mælkesyren balancerer hudens pH og regulerer fugten. Den indeholder også Aloe Vera og gode koldpressede olier samt MSM, der er en aktiv organisk svovlforbindelse, der er god for både bindevæv og hud.

Fodmassagetip mod knyster

Mens du kommer dejlig fodcreme på fødderne, kan du også give dine fødder lidt ekstra kærlighed med massage.

Bolde er gode at køre fødderne hen over. Der findes nogle særlige massagebolde med små pigge på, der øger fornøjelsen.

Men med de bare hænder kan du også massere og vrikke fødderne, så du får rørt alle zoneterapipunkterne.

Hvis du har begyndende knyster, kan du tage fat i storetå og lilletå og trække dem lidt fra hinanden. Drej dem i cirkler, så du smidiggør de sener, der har fået storetæerne til at trække indad.

Granatæble olie har også vist sig at være dejligt at smøre på fødderne og knysterne pga. dens betændelsdæmpende egenskab. Der er ikke noget så godt som glade fødder.

Gaveidé

Lav selv scrubs som værtinde- og venindegaver. Lav smukke labels og sæt dem på glas og krukker.

Forrige artikelAntidepressiver under graviditeten øger risikoen for autisme hos børn

Næste artikelFibre og protein beriger småbørns tarmflora