Gylper af D-vitaminer eller mælkesyrebakterier?

Jeg har en lille pige på 7 uger, som har haft en lidt hård start, fødslen tog lidt hårdt på hende, hun snød lægerne, hun var stjernekigger og lå skævt i bæknet oveni, hvilket de ikke kunne mærke. Så jeg maste på hele natten for at få hende ud, og til sidst måtte de tage hende med kop, da hun begyndte at blive stresset, og det derfor blev lidt kritisk.

Så hun skulle hjælpes lidt på vej, med ekstra mad fra starten, hendes egne depoter var opbrugte. Hun vejede kun 2660 gram og tabte sig efter fødslen, men med en fast ammeplan er det nu rette vej, hun er nu oppe på 3200 gram, men ligger under kurven.

Jeg har ikke helt mælk nok til hende, så hun får modermælkserstatning efter hver amning. Men hun kan ikke tåle den almindelige, man køber i supermarkedet, den kommer simpelthen op igen i stråler.

Jeg har selv – siden jeg var barn levet uden mælk – da det slår min mave i stykker.

Nu får hun så noget fra apoteket, Pepticate, det går bedre. Men nu synes jeg, at jeg kan se et mønster i, at hun gylper (nærmest kaster op) mere, lige efter at hun har fået D-vitaminer, jeg har købt en med mælkesyre, i troen på, at det vil være godt for hende, det var måske en fejl? Lactocare hedder det.

Håber du kan hjælpe os lidt på vej, med hvilke produkter og tilskud, der er gode for os.

E og L

 


 

Py ha – sikke en start I fik på det hele.

Hvor er det flot, at du knokler på med amningen. Dejligt.

Det er nogle rigtigt kloge tanker, du gør dig om din egen krops reaktion på mælk og dermed på din datters fordøjelse. Det kan nemlig sagtens hænge sammen.

Pepticate er en fuldt hydrolyseret modermælkserstatning. Det betyder, at komælksproteinerne er spaltede på forhånd, så de er nemmere for fordøjelsen at håndtere.

Den bliver brugt som behandling for komælksallergi. Pepticate indeholder dog laktose (mælkesukker) af hensyn til smagen. Men nogle babyer tåler heller ikke laktose særlig godt. Så hvis din datter stadig bøvler lidt, så kunne det være en mulighed at skifte til Nutramigen, som også er fuldt hydrolyseret, men som ikke indeholder laktose. Der kan dog være brug for lidt tilvænning til smagen.

Mælkesyrebakterier er rigtig godt – både for babyer og for mødre. Det hjælper den naturlige tarmflora på vej, det styrker immunforsvaret, forebygger allergi mm.

Lactocare Baby indeholder to mælkesyrebakterie-stammer af typen Lactobacillus.

Hvis din datter virker til at reagere på Lactocare Baby, så vil jeg anbefale dig at skifte til Duolacs Duo-D dråber. De indeholder også D-vitaminer og mælkesyrebakterier. Men det er nogle andre bakteriestammer – nemlig 4 forskellige Bifido-bakteriestammer, som især er vigtige helt nede i tyktarmen.

Duo-D dråber kan du også købe på apoteket.

Hvis hun mod forventning også skulle reagere på dem, så husk på, at hun også kan få gode mælkesyrebakterier gennem dig. Det vil jeg under alle omstændigheder anbefale, at hun også gør. Du kan med fordel selv tage et mælkesyrebakterie-tilskud til voksne med flere forskellige bakteriestammer i.

En lille sjov detalje er, at dyrefoder til køer og svin har vist, at hvis der er mælkesyrebakterier tilsat, så øger det mælkeproduktionen hos moder-dyrene.

Husk også at spise sundt og næringsrigt selv. Gerne masser af gode sunde fedtstoffer ikke mindst koldpresset kokosolie. Jeg vil også varmt anbefale at du tager en god multivitamin-pille, ekstra D-vitaminer og god kvalitets-fiskeolie. Det vil alt sammen gøre din mælk endnu sundere og mættende.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*