Nyheder

Hænger du med bananen?

Foto: Adobe Stock
11. december 2020

Rejsningsproblemer eller impotens er et relativt udbredt fænomen, der tager til med årene. Det kan være yderst generende for de ramte og sætte en dæmper på sexlivet. Der er forskellige ting, man selv kan gøre for at mindske risikoen for at problemet opstår, og ny forskning peger på, at kost er en af dem.

 

Rejsningsproblemer er ikke et problem, hvis fænomenet hører til sjældenhederne. Det er kun, hvis der gentagne gange er udfordringer på lagnerne, at der er grund til at søge hjælp. Der er mange grunde til, at det kan være svært for mænd, at præstere, som de gerne vil i soveværelset – både fysiske og psykiske, men det, mange nok er interesseret i at vide, er, hvad man kan gøre ved det.

Og der er faktisk flere ting. Et af de nyeste skud på stammen er viden om kostens indflydelse. Det er velkendt at overvægt, som jo er en konsekvens af kost og livsstil, kan øge risikoen for impotens, men at kosten alene spiller en rolle, tyder ny forskning altså på.

[relateredehistorier]

I en undersøgelse har forskere set på kostvaner og sammenholdt det med tal for impotens hos 21.469 mænd i alderen 40 – 75. Forekomsten af impotens hos mændene steg med alderen, hvilket ikke er overraskende, men for alle aldersgrupper så man, at mænd med en særlig kostform havde markant mindre forekomst af rejsningsbesvær.

Middelhavskost fremmer potens

Den særlige kost går under navnet middelhavskost. Denne diæt, som består af et højt indhold af grøntsager, frugt, nødder, gode fedtsyrer og fisk og mindre kød og mælkeprodukter er positivt associeret med en række sundhedsaspekter, og nu altså også rejsningsbesvær – eller mangel på samme. 

I aldersgruppen under 60 år, havde de mænd, som fulgte diæten mest 22 procent lavere risiko for rejsningsbesvær, end dem, der efterlevede den mindst. Forskellen er mindre markant for de ældre deltagere, men dog stadig til stede. Mænd fra 60 – 70 havde en reduceret risiko på 18 procent og mænd over 70 mindskede risikoen med 7 procent. 

Selvom undersøgelsen påviser en sammenhæng, skal der yderligere test til for at bekræfte, at kosten i sig selv mindsker risikoen for impotens. Der er dog i studiet taget højde for en række faktorer herunder rygning, medicinforbrug og selvrapporteret sygdom. 

Det får også en af forskerne bag til at udtale, at mænd, som vil maksimere deres rejsning, bør tænke på diæt i sammenspil med andre livsstilselementer, skriver The New York Times

Af andre gode råd kan nævnes, træning, der styrker blodomløbet, bækkenbundsøvelser, vægttab, rygestop og samtaleterapi. 

Forrige artikelNy undersøgelse: Sådan påvirker corona os globalt

Næste artikelOmskæring sætter mentale spor ind i voksenlivet

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.