En varmende og klassisk suppe med kødboller – perfekt til en kold og blæsende dag.
Til 4 personer
1 pakke økologisk hakket oksekød
1 tsk salt
1 fed hvidløg
1 spsk hakket persille
1 æg
2 spsk rasp
1 liter grønsagsbouillon
2-3 røde peberfrugter
350 g skrællet gulerod
2 røde chilier uden kerner
2 fed hvidløg
Olivenolie
1 tsk røget paprika (pimenton de la vela)
1/2 kg hakkede flåede tomater
Salt, peber
Rør kødet sejt med salt og tilsæt knust hvidløg, persille, æg og rasp. Rør det sammen til en fars og form til små kødboller med en teske, det gør ikke noget, at de er lidt rustikke.
Bring bouillon i kog og kog kødbollerne heri. De er færdige når de flyder op til overflade. Tag kødbollerne op med en hulske og hold dem varme.
Skær peberfrugterne i grove tern, gulerødderne i skiver og hak chili samt hvidløg. Rist grønsagerne i olivenolie ved middel varme til de er møre. Krydr med paprika, tilsæt tomat samt den siede suppe hvori kødbollerne er kogt. Lad suppen koge 10 min. til grønsagerne er møre.
Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Varm kødbollerne i suppen og smag til med ekstra paprika, salt og peber.
Server med lunt brød f.eks. hvidløgsbrød gratineret med ost.