Jane Faerber: Normalt klarer jeg fint at spise min burger uden brød, men hvis jeg skal have en bolle om, er disse nogle af de bedste, jeg har smagt.
4-6 burgerboller
4 æg + 1 blomme til pensling
1½ dl hytteost 4 %
30 g smeltet smør
1½ dl hjemmelavet mandelmel
0,7 dl kokosfibre
0,5 dl sesamfrø + til drys
2-3 tsk loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Opvarm ovnen til 190 grader. Blend æggene grundigt med hytteost og tilsæt smeltet smør. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen med elpiskeren, til den er jævn. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Klap bollerne flade, så de er ca. 1 cm høje. Pensl med sammenpisket æggeblomme og drys med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.
Til 4 personer
Du skal bruge:
2 dl mayonnaise
2 dl cremefraiche 38 %
2 dl yoghurt naturel
saft af 2 limefrugter
1 spsk koldpresset olivenolie
1 lille bundt finthakket koriander
2 spsk friskhakket purløg
3 fed knuste hvidløg
1 tsk salt
friskkværnet peber
Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt og peber. Smager skønt i kålsalater!
En god stor portion
Du skal bruge:
5 dl tomatpuré
1 skalotteløg
20 g smør
2-3 spsk yaconsirup
3 spsk tamari (glutenfri soja)
2 fed hvidløg
1 spsk røget paprika
1-2 tsk stødt spidskommen
½ dl æblecidereddike
saft af 1 lime
2 spsk friskhakket merian
eller oregano
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en gryde og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad marinaden køle af. Blend godt sammen.
Smag til med salt og peber. Hæld på glas og opbevar det i køleskab, hvor det kan holde sig en uges tid.
Til sidst:
Skær dine hamburgerboller over og smør begge sider med mayonnaise. Fordel pulled pork og coleslaw i bollerne. Hæld 1 spsk BBQ-marinade i og server resten af coleslawen ved siden af.
Fra Jane Faerbers ‘Mæt og slank med LCHF’.