Opskrifter

LCHF-Hamburgerboller

24. april 2014

Jane Faerber: Normalt klarer jeg fint at spise min burger uden brød, men hvis jeg skal have en bolle om, er disse nogle af de bedste, jeg har smagt.

4-6 burgerboller

Du skal bruge:

4 æg + 1 blomme til pensling

1½ dl hytteost 4 %

30 g smeltet smør

1½ dl hjemmelavet mandelmel

0,7 dl kokosfibre

0,5 dl sesamfrø + til drys

2-3 tsk loppefrøskaller

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 190 grader. Blend æggene grundigt med hytteost og tilsæt smeltet smør. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen med elpiskeren, til den er jævn. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.

Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Klap bollerne flade, så de er ca. 1 cm høje. Pensl med sammenpisket æggeblomme og drys med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Ranchdressing med koriander

Til 4 personer

Du skal bruge:

2 dl mayonnaise

2 dl cremefraiche 38 %

2 dl yoghurt naturel

saft af 2 limefrugter

1 spsk koldpresset olivenolie

1 lille bundt finthakket koriander

2 spsk friskhakket purløg

3 fed knuste hvidløg

1 tsk salt

friskkværnet peber

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt og peber. Smager skønt i kålsalater!

BBQ-marinade

En god stor portion

Du skal bruge:

5 dl tomatpuré

1 skalotteløg

20 g smør

2-3 spsk yaconsirup

3 spsk tamari (glutenfri soja)

2 fed hvidløg

1 spsk røget paprika

1-2 tsk stødt spidskommen

½ dl æblecidereddike

saft af 1 lime

2 spsk friskhakket merian

eller oregano

salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser i en gryde og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad marinaden køle af. Blend godt sammen.

Smag til med salt og peber. Hæld på glas og opbevar det i køleskab, hvor det kan holde sig en uges tid.

Til sidst:

Skær dine hamburgerboller over og smør begge sider med mayonnaise. Fordel pulled pork og coleslaw i bollerne. Hæld 1 spsk BBQ-marinade i og server resten af coleslawen ved siden af.

 

Fra Jane Faerbers ‘Mæt og slank med LCHF’.

Forrige artikelKan man lave sund mad hurtigt?

Næste artikelTræt som et helt alderdomshjem?