Nyheder

Hård tid for nytårsforsæt

3. februar 2010

Det er nu rigtig mange nytårsforsæt brager til gulvet – for nyhedens interesse og motivationen er højst sandsynligt ved at forsvinde.

Der er gået en måned siden, du stod med glasset i hånden og lovede dig selv, at nu skulle du tage dig sammen og…

Rigtig mange vælger motionen som nytårsforsæt, så motionscentrene lokker med masser af gode tilbud i januar for at kapre de ivrige kunder. Men allerede nu emmer interessen ud og færre sveder i maskinerne.

Dinside.no har samlet en række gode råd til, hvad der går galt, og hvordan vi kan holde motiovationen:

Derfor stopper du med at træne

Du har evt. sat dig urealistiske mål og lagt for hårdt ud. Du træner for meget og har ændret kosten voldsomt, og nu skal det bare gå hurtigt med at få smidt de kilo? Men det går lidt langsomt…

Rådet er:

Glem alt om slankekur og sats på en livsstilsændring, hvor du lidt ad gangen justerer din kost og øger mængden af fysisk aktivitet.

Livsstilsændringen vil betyde et varigt vægttab, og du vil få mere energi og større sundhed. Det tager selvfølgelig lidt længere tid, men chancen er ikke stor for et varigt vægttab, hvis metoden er en rask slankekur.

Hvordan du når dine mål

1. Sæt dig et realistisk mål. Det betyder, at det skal være praktisk muligt at gennemføre i din hverdag – ved siden af familie, job og evt. andre hobbyer. Det skal både være realistisk med hensyn til den tid, du bruger, de kilo, du vil tabe eller de mængder, du vil når i træningslokalet.

2. Læg en plan for din træning. Hvilke dage og hvilken slags motion skal du træne. Søg gerne hjælp hos en træner. Fortæl dine nærmeste, at tiden er hellig for dig.

3. Lav en forpligtende aftale med dig selv og evt. en ven, som du kan træne med. Alternativt kan en personlig træner være en løsning.

Hvad er realistisk

Hvis du er nybegynder, så start med 1-2 træningsture om ugen. Tilføj gerne mere aktivitet i hverdagen, gåture, cykelture, trappen i stedet for elevatoren osv. Læg så mere træning på uge for uge, når du har mod og lyst.

Hvis du træner derhjemme, så start med 30-45 minutters træning, hvor du er effektiv.

Hvis du skal tabe dig, så er et halvt til et helt kilo i ugen anbefalingen. Du skal helst beholde eller øge din muskelmasse, mens du reducerer fedtet. Brug gerne et målebånd til livvidden – da det fortæller mere end vægten, når du træner. Muskler vejer som bekendt mere end fedt.

Når motivationen mangler

Hvis sofaen råber rigtig højt, og du bare ikke orker, er det med at være standhaftig.

– kom af sted, lysten kommer, når du går i gang

– få plads på gruppetræningshold, så du føler dig forpligtiget til at møde op

– hav træningstøjet liggende klar på forhånd og træn lige før eller efter arbejde

– spis og drik jævnligt i løbet af dagen, så du har energi til træningen. Tag det sidste måltid et par timer før, men suppler geren med frugt eller andet let lige før

– husk at selv en kort omgang træning nytter. En halv time til tre kvarter er ofte nok

(Oprettet den 4. Februar 2010)
Kilde: Dinside.no

Forrige artikelKun få fornuftige fastelavnssminker

Næste artikelSlankekur uden motion er skadeligt

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.