– saft og knas med nøddebrød
2 stk
25 g smør eller andet fedtstof
6 dl vand eller mælk
200 g kvark
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
100 g hasselnødder ristet
100 g valnødder ristet
ca. 750 g hvedemel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand eller mælk. Hæld blandingen op i en skål og tilsæt kvark. Gæren udrøres i denne håndlunkne blanding. Tilsæt de øvrige ingredienser, gem dog en smule af melet, ælt dejen godt igennem og stil den overdækket til hævningen et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i 2 portioner – kom dem i smurte franskbrødsforme. Lad brødene efterhæve ca. ½ time. Pensel evt. med æg. Sæt brødene i en kold ovn, indstil på 200°C og bag i 40–50 minutter.
Tips: Dejen kan laves med den halve mængde gær og stilles til hævning natten over i køle- skabet. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.