Opskrifter

Hassel-/valnøddebrød

25. september 2009

Snup en bid brød med bløde nødder

– saft og knas med nøddebrød

2 stk

25 g smør eller andet fedtstof

6 dl vand eller mælk

200 g kvark

50 g gær

2 tsk sukker

2 tsk groft salt

100 g hasselnødder ristet

100 g valnødder ristet

ca. 750 g hvedemel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand eller mælk. Hæld blandingen op i en skål og tilsæt kvark. Gæren udrøres i denne håndlunkne blanding. Tilsæt de øvrige ingredienser, gem dog en smule af melet, ælt dejen godt igennem og stil den overdækket til hævningen et lunt sted i ca. 1 time.

Del dejen i 2 portioner – kom dem i smurte franskbrødsforme. Lad brødene efterhæve ca. ½ time. Pensel evt. med æg. Sæt brødene i en kold ovn, indstil på 200°C og bag i 40–50 minutter.

Tips: Dejen kan laves med den halve mængde gær og stilles til hævning natten over i køle- skabet. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.

Forrige artikelNøddepostej

Næste artikelBulgur Pilavi