Så let er det at lave sin egen plantemælk, helt uden tilsætningsstoffer, og du ved, hvad der er i!
1 liter
Du skal bruge:
2 dl. hasselnødder
1 l. iskoldt vand
evt. lidt tørret frugt eller honning
Sådan gør du:
Sæt hasselnødderne i blød natten over, hæld vandet fra og skyl dem. Begynd med at blende nødderne, så de bliver findelt. Hvis du vil søde mælken med tørret frugt blendes det med nu, inden vandet kommes i. Tilsæt så vandet lidt efter lidt og blend til hasselnødderne er helt findelte og vandet bliver hvidt – det tager et par minutter. Si mælken gennem en meget finmasket si eller brug et rent viskestykke og pres al vandet ud af hasselnødderne. Mælken er nu klar til brug.
Resterne af hasselnødderne behøver du ikke smide væk. Brug dem i bagværk (se opskriften på grovboller), i smoothien, ovenpå yoghurt eller hvad du nu synes.