Havregrødsknækbrød med chiafrø

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

Havre er faktisk en ganske beroligende ingrediens, hvilket du kan benytte dig af til at lave små aftensnacks af af havregrødsknækbrød med sunde omega 3-holdige chiafrø.

Til 2 plader

Du skal bruge:

  • 2 dl grove havregryn
  • 4 dl vand
  • 20 g chiafrø
  • 50 g quinoa- eller quinottomel
  • 50 g sesamfrø
  • 1 tsk. tørret salvie
  • flagesalt til pynt

Sådan gør du:

Kom havregryn, vand og sesamfrø i en gryde og kog grøden i ca. 5 minutter. Tilsæt chiafrø og salvie og kog grøden endnu et par minutter.

Lad grøden hvile og køle lidt af inden quinoamelet røres i. Rør dejen grundigt sammen og del den i to lige store portioner.

Rul de to portioner dej tyndt ud hver især mellem to stykker bagepapir. Dejen er ret blød og klistret, så undgå at presse for hårdt med kagerullen, for det gør det vanskeligere at få dejen rullet jævnt ud.

Skær dejen ud i firkanter og drys med lidt flagesalt. Bag dine havregrødsknækbrød i 50 minutter ved 150 grader varmluft. Vend knækbrødene ca. halvvejs, så er de lettere at få gennembagt og sprøde, uden de bliver brændte.

Det kan være svært at få alle knækbrødene færdige på én gang, for de yderste bliver typisk hurtigere bagt, end dem i midten, så tag knækbrødende ud, som de bliver færdige.

Opbevar havregrødsknækbrød i en tætsluttende beholder.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*