De ser næsten giftige ud – disse havregrynskugler med matcha – men de både smager og gør godt – uden at få blodsukkeret i for store sving.
14 stk.
150 g. tørrede abrikoser
50 g. kikærter
50 g. cashewnødder
50 g. havregryn
2,5 spsk. limesaft
skal af 3/4 -1 lime alt efter størrelse
1/4 tsk. vaniljepulver
knap 1/4 tsk. matcha-pulver
15 g. kokosmel til at trille kuglerne i + en anelse matcha-pulver til at give farve + 1/4 tsk. vand
Kom abrikoser og cashewnødder i en foodprocessor og blend til begge dele er fintdelt. Tilsæt havregryn og kikærter og blend igen. Tilsæt matcha-pulver, limesaft- og skal samt vaniljepulver og blend, til du har en ensartet og findelt masse – det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs.
Kom kokosmel, matcha-pulver og ca. 1/4 tsk. vand i en minihakker eller lignende og blend det til flot grønt drys.
Tril dejen til 14 kugler og tril dem i kokosmelet. Hvis du har tid, så stil gerne dejen på køl først, for så bliver dejen mere fast at arbejde med.
Kuglerne opbevares på køl og serveres kolde.
De holder sig omkring en uge i køleskabet og kan også fryses ned.
Forrige artikelHvert fjerde barn føler sig ensom – ved du om dit er et af dem?
Næste artikelBørn og søvn: Sover du ikke endnu?