Havregrynskugler med matcha og lime

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

De ser næsten giftige ud – disse havregrynskugler med matcha – men de både smager og gør godt – uden at få blodsukkeret i for store sving.

14 stk.

Du skal bruge:

150 g. tørrede abrikoser

50 g. kikærter

50 g. cashewnødder

50 g. havregryn

2,5 spsk. limesaft

skal af 3/4 -1 lime alt efter størrelse

1/4 tsk. vaniljepulver

knap 1/4 tsk. matcha-pulver

15 g. kokosmel til at trille kuglerne i + en anelse matcha-pulver til at give farve + 1/4 tsk. vand

Sådan gør du:

Kom abrikoser og cashewnødder i en foodprocessor og blend til begge dele er fintdelt. Tilsæt havregryn og kikærter og blend igen. Tilsæt matcha-pulver, limesaft- og skal samt vaniljepulver og blend, til du har en ensartet og findelt masse – det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs.

Kom kokosmel, matcha-pulver og ca. 1/4 tsk. vand i en minihakker eller lignende og blend det til flot grønt drys.

Tril dejen til 14 kugler og tril dem i kokosmelet. Hvis du har tid, så stil gerne dejen på køl først, for så bliver dejen mere fast at arbejde med.

Kuglerne opbevares på køl og serveres kolde.

De holder sig omkring en uge i køleskabet og kan også fryses ned.

1 kommentar

  • Tove Lindhardt siger:

    I bør skrive at kikærterne skal være kogte.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *