Fra den planetariske kogebog – efterligning og reference fra det kødfokuserede køkken. Prøv denne cremede græskarsuppe af Helene
4 PERS. – 1 ½ TIME
En ultracremet og ultravelsmagende suppe, der får struktur af nudler og grønkål, og som kun må laves, fra løvtræernes blade skifter farve, og indtil de ikke er der længere.
DET SKAL DU BRUGE:
• 1 hokkaidogræskar
• 1 løg
• 2 fed hvidløg
• 1 dåse kokosmælk
• 1 spsk østerssauce (eller 1 spsk fiskesauce mere)
• 1 spsk fiskesauce
• 1 ½ dl grøntsagsfond
• lidt ingefær og frisk chili til tilsmagning
• saft fra 1-2 limefrugter
• 10 grønkålsstilke
• 1 spsk fiskesauce
• 1 spsk sesamfrø
Til servering
• 200 g risnudler
• 1 spsk soja
Suppen
1. Forvarm ovnen til 175 °C . Dæk en bradepande med bagepapir.
2. Halver græskarret (du behøver ikke skrælle det) og skær det i grove stykker.
3. Overfør græskarret til bradepanden, og vend med olivenolie, salt og peber.
4. Bag i 40-50 minutter, indtil græskarret er blevet helt mørt.
5. Hak løget og hvidløget groft, og overfør til en stor gryde med et godt skvæt olie.
6. Steg løg i ca. 10 minutter under omrøring, indtil de bliver helt bløde og gyldne. De må ikke tage farve.
7. Tilsæt kokosmælk, samt østers- og fiskesauce og lad det simre i et par minutter.
8. Kom græskarret i gryden og blend med en stav- eller en almindelig blender.
9. Hæld grøntsagsfond i og lad det simre i yderligere 5 minutter.
10. Lige før servering smages suppen til med salt, revet ingefær, chili og limesaft.
Kålen
1. Varm en pande op ved høj varme og pil kålen fra stilkene.
2. Når panden er rygende varm, steges kålen i lidt olie i et par minutter under jævnlig omrøring, indtil det får godt med farve. Smages til med fiskesauce og toppes med sesamfrø.
SERVERING
Kog nudlerne som angivet på pakken lige før servering. Sigt dem efterfølgende for vand og vend med sojaen. Fordel suppen i dybe tallerkener og anret kålen og nudlerne henover.