Mad

Naturlig fertilitet?

23. marts 2014

For 25 år siden sad jeg en vinteraften i et lokalt tv-program omkring naturprodukter. Der var mange spørgsmål til, hvad folk kunne bruge naturen til,og i slutningen af programmet spurgte en ung dame, om man kunne bruge økologi, vitaminer og naturstoffer til at styrke fertiliteten, hvis der var brug for det.

Den unge dame, der havde gjort sin stemme lidt anderledes, var faktisk min kæreste. Vi blev senere gift. Til vores bryllup holdt hun en fantastisk bryllupstale til mig, hvor hun håbede på, at vi kunne få mindst 4 børn. Det var jo noget af en mundfuld!

Før vi blev gift snakkede vi også meget om, hvordan vi ville indrette vores liv, og en af de ting vi valgte, var at starte med at leve økologisk på alle basis fødevarer med mange friske frugter og grønsager og mad lavet helt fra grunden.

Egentlig er det en proces at lave ændringer i livet. Det drejer sig om at tage et skridt af gangen og så være påholdende. Det kan i overført form være ligesom at spise en hel elefant. Det kan lade sig gøre, hvis man tager den bid for bid.

 

Hvorfor økologisk?

Videnskabeligt kan man ikke forklare alt i økologi endnu. Men det er logisk, at hvis man ikke bruger gift på en afgrøde, så er giften heller ikke i afgrøden. Alle får jo så mange forskellige ting, der er almindeligt dyrket, hvor der kan være sprøjterester inden for tilladte grænser. På den måde kan der opstå en cocktaileffekt, som sammen med andre kemikalier kan være hormonforstyrrende.

Kontrolundersøgelser fra 2010 i Danmark foretaget af Fødevarestyrelsen/DTU viser, at der er rester af sprøjtegifte i over 50 pct. af udtagede prøver – inden for de tilladte grænseværdier, mens 2,7 pct. var over grænseværdierne. Modsat findes der ikke sprøjtegifte i de udtagede prøver af danske økologiske produkter.

Eksperter siger, at 98 pct. af de pesticider, der havner i kroppen, kommer fra de 20 almindeligste fødevarer.

Min kone og jeg er enige om hele tiden at udvikle livsstilen mod det mere giftfri. Vi har så næsten ikke prøvet det modsatte, men har opnået at blive velsignet af fem børn. Vi har også indrettet en stor have, hvorfra vi langt hen af vejen kan være selvforsynende.

 

Hjælp fra naturen?

I mit virke som helsevejleder er jeg flere gange stødt på folk, der har haft problemer med fertiliteten. Som du kan læse i flere af de andre artikler, er der masser af hjælp at hente i at sørge for at få næringsstoffer nok og i øvrigt leve sundt, økologisk og uden alt for meget sukker og stivelse. Jeg har til gengæld samlet et par af de naturprodukter, der kan noget ekstra, når det kommer til fertilitet.

En fordel ved naturmidler er, at de er en del af vores økologiske system. De er ugiftige, og passer godt ind i vores krops celle- og enzymsystemer. De kan i kraft af helhedsvirkningen inden for opbygning og udrensning tilføre ting, som kroppen kan bruge og kan gøre en stor forskel som terapeutisk middel. Planter forurener ikke, når de forlader kroppen, hvor syntetisk medicin kan udgøre et stort problem for naturen efterfølgende.

 

Pollen

Brugen af pollen til at styrke kroppen har været kendt siden oldtiden. Bierne indsamler kimcellerne som blomsterstøv fra blomsterne.

Biavlere kan lave en pollenfælde, der tager noget af denne pollen fra og samler dem op, når bien går ind i sit bo.

Det særlige ved pollen er, at bare 30-50 kg årligt, kan opfostre 150.000 bier. Og derfor har biologer også interesseret sig for stoffet siden 1950’erne.

Kemiske analyser har da også fundet frem til et rigt næringsstofindhold: Proteiner, frie aminosyrer, sukkerstoffer, mine­raler, vitaminer, antibiotika, vækststoffer og andre hormonlignende stoffer, fedtstoffer, duftstoffer – altså stort set alt det, som også findes i honning, men i andre mængder – og som styrker immunsystemet.

I naturlig form kan pollen drysses ud på et mejeriprodukt eller noget andet man spiser. 1 – 3 teskefuld pr dag.

 

 

Gelé royale

Gelé royale er de stoffer, som en bi-larve bliver fodret med og som gør, at den bliver til en bidronning, når den ligger i en dronningecelle. Stoffet er hvidligt, tyktflydende og de bedste produkter er lavet på frisk gele royale og ikke frysetørret.

Gelé Royal er hovednæringskilden for bidronningen. Det er næringsrigt, og det fremmer bidronningens vækst og ægløsning.

Gelé Royal indeholder: Mineraler, B1-, B2-, B3-, B5-, B6- og B12-vitaminer , C- og E-vitamin, proteiner og aminosyrer. Sakkarider, fedtsyrer og hormoner.

Bidronningen er i stand til at lægge et stort antal æg (fra 2.000 til 2.500 pr. dag) og kan leve i op til 6 år, mens arbejdsbierne dør efter 30-40 dage.

Gelé Royal er anerkendt som en af naturens bedste og sundeste fødevarer – netop fordi den giver så mange og så forskelligartede fordele til os mennesker. Styrker immunsystemet, øger koncentrations- og energiniveauet, og styrker hormon-virksomheden.

1- 3 kapsler pr. dg.

 

 

Agnos castus

Agnus castus er fremstillet på en middelhavsplante også kaldet Abrahamstrå. Den har en gunstig indvirkning på menstruationsforstyrrelser, og er tilskrevet særlig virkning mod barnløshed hos kvinder.

Der foreligger mange nyere undersøgelser af Agnus Castus, som viser, at planten udøver en hæmmende indflydelse på hypofysens forreste del, hvorfra produktionen af hormoner i kønskirtlerne reguleres. Ved for stærk eller for hyppig menstruation, uren hud og PMS:

Dosering: 30- 40 dråber i glas vand, før morgenmåltidet.

 

 

Tang, kelp eller havalger

De er nogle af de planter, der indeholder flest mineraler og spændende mikrostoffer. Kan man ikke lide at bruge tørret tang i madlavning, kan det fås i kapsler. Indeholder naturlig jod. Bidrager til energiomsætningen og skjoldbrudskirtelfunktionen, der styrer vores hormoner.

Anvendelse: 1 kapsel pr. dag.

Husk: Følg deklarationsanvisninger og vejledning.

Forrige artikelKondidrik

Næste artikelKræftforebyggelse: Vitaminer virker!

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.