Krop

Sunde og hotte urter

9. marts 2016

I årtusinder har mennesket indtaget sjove, farlige, mærkelige og harmløse sager for at styrke den seksuelle lyst og formåen. Mennesket har været ved at udrydde dyr for at sælge knogler og horn, der uden beviser, men efter sigende skulle styrke libidoen. Men der findes mange helt naturlige og enkle midler, der virker, og som kan forklares biologisk.

Der er mange måder, hvorpå vi kan holde vores kroppe vitale og dermed både styrke vores lyst og formåen, når det kommer til sex. Og skulle man have brug for en ekstra hjælp, så kan vi også sagtens vende os mod planteverdenen i stedet for at lade uskyldige dyr lade livet. Vi har fundet nogle af de bedste naturlige råd og urter, der kan holde dit kærlighedsliv hot.

Hormoner – de styrer både kærlighed, lyst og tiltrækning

Impotens eller manglede seksuel evne hos mænd kan have fysiske og psykiske årsager, som skal og bør undersøges lægefagligt.

Der er mange ting, der skal være til stede for, at kroppen har seksuel lyst for begge køns vedkommende. Livsstil, motion og mad er vigtig for begge køn.

Det er vigtigt med de gode fedstoffer, hvor der er mange E-vitaminer tilstede. Solskin danner D-vitamin, hvis den er der ellers tages ekstra D-vitamin. Brug plantebaserede olier og nødder fra avocado, oliven, mandler, pecan og meget mere. Man kan også få sammenblandingsolier i helsebutikker, hvor man skal have en-tre spiseskefulde om dagen.

Motion er sexet

Motion er vigtig for at vedligeholde kroppen, gerne ved styrketræning, kredsløbstræning og balancetræning. Det er med til at skabe mere overskud fysisk og psykisk og faktisk forbedre kroppens biologiske alder. Effekten er meget markant, selv efter kort tid mærker man en forskel. Lugt og sved bliver til flere energiresurser og mere vital energi. Motion skal være sjovt, og der er mange muligheder, lige fra at bruge naturen til fitness eller social holdsport.

Grøn kost giver vitalitet

Maden har også en stor betydning. Den kan blive din medicin, og give næring og holde kroppens forsyninger ved lige. Der er mange muligheder for at komme i gang. Prøv f.eks. at læse og spise efter bogen ”Det helbredende køkken.” Bogen introducerer grønne lækre retter, der har indflydelse på sundhed og vægten, uden at maden bliver dyrere.

Adaptogene og hotte urter

Foruden en sund livsstil, uden røg og meget alkohol, er adaptogene urter evt. sammen med vitaminer, mineraler m.m. godt. De adaptogene urter normaliserer og afbalancerer begge køn.

Adaptogener er stoffer, der både er i stand til at stimulere og hæmme de samme kropslige funktioner – alt afhængigt af det aktuelle behov. Forklaringen på dette paradoks er, at adaptogener fortrinsvis indvirker på de overordnede regulationssystemer i hjernen og nervesystemet, det hormonale system og immunsystemet.

Adaptogener øger således modstandskraften overfor stress af både fysisk og psykisk art, samt overfor infektioner og giver desuden energi.

Adaptogene urter – et udvalg:

Ginseng (Panax CA meyer ginseng): Brugt, kendt og skattet inden for gammel kinesisk medicin. Indholdet er adaptogen og indeholder ginsenosider, hvad man ofte måler dens effekt på. Den vilde rod er meget svær at få fat på, sjælden og dyr, men i Sydkorea på den 38. breddegrad kan man dyrke ginseng i et bælte, der er velegnet. Efter 2. verdenskrig kom den til Europa og er i dag et af de ti mest solgte naturmidler i vesten.

Dyrkningen tager tre-otte år for de bedste ginseng, og mange kvalitetsginseng høstes og sælges på deres indhold af ginsenosider (Se deklarationen).

Kendt for at være bedst til mænd.

Rød ginseng er inddampet hvid ginseng, men den kan være mere koncentreret også med ginsenosider.

Fås som hel tørret rod, pulver til te, kapsler og tonikum.

Bruges mod træthed. God til immunsystemet og til den unikke adaptogene effekt, fysisk, psykisk og hormonsystemet.

Russisk rod – Sibirisk ginseng (Eleythrtococcus senticosus):  En plante fra Sibirien, hvor man bruger rod og rodstok. Indholdsstoffer er bl.a. elutherosider.

Fås i pulver og kapsler og tonikum. Giver energi og styrker immunsystemet.

Schisandra (Schisnadra Chinensis): Skattet kinesisk frugt, der indeholder mange ting, bl.a. schisandrin og schinsnadron. Anbefalet i den kinesiske urtemedicin som et kvindeligt afrodisiakum. Indeholder antioxidanter og er betændelseshæmmende.

Adaptogen, dvs. modvirker stress og normaliserer, styrkende energimiddel til kroppens funktioner.

Fås som kapsler og i flydende form.

Rosenrod (Rhodida Rosea):  Hører til stenurtfamilien og er ca. 25 cm høj, når den blomster. Den gror i alpint område, bl.a. Norge, Sverige og Island. Her skal du også have den fra, hvis du vil have den i dit stenbed.

Man bruger udtræk fra jordstængel og rødder som aktiv droge. Planten er adaptogen og indeholder fenolforbindelser og antioxidanter. Giver energi, normaliserer, og kaldes den grønne viagra for begge køn.

Fås som kapsler og tabletter.

Tips: Erfaringen viser, at når man bruger planter med adaptogent indhold, er det en god ide at holde en uges pause efter seks uger. Så kan den bruges igen. Virkningen fortsætter i pauseugen, og man undgår tendensen til mindre søvn og uro. Adaptogene urter skal helst tages morgen eller inden middag, så energien bruges i løbet af dagen.

Er du til ekstra indsigt i urters virkestoffer, kan du på statsbiblioteket eller gennem biblioteket, rekvirere G Madaus Lehrbuch ‘Der biologisher Heilmittel 1-3’ eller Hagers ‘Handbuch der pharmazeutisher Praxsis’.

Forrige artikelKager med sveskecreme og blåbær

Næste artikelKendte knogle-mangler

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.