Nyheder

Helstegt kylling med æble, bladselleri og løg

20. april 2017

Kylling med grøntsager er sund og nærende middagsmad, der både kan gå til hverdag og fest.

Til 4 personer

Du skal bruge:

  • 2 æbler
  • 4 stængler bladselleri
  • 500 g bagekartofler
  • 2 løg
  • 1 hel kylling
  • 2 spsk. smør
  • 3 kviste timian
  • 2 dl hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge:

  • Et ildfast fad, der kan rumme en hel kylling

 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skyl æbler og bladselleri, skræl kartoflerne, og pil løgene.
  3. Skær æbler og løg i kvarte, og fjern kernehuset fra æblerne. Skær bladselleri og kartofler i grove stykker.
  4. Krydr kyllingen med salt og peber både udenpå og indeni.
  5. Smelt smørret i en gryde, og pensl kyllingen med det.
  6. Fyld kyllingen med æbler, løg og bladselleri. Fordel det fyld, som ikke kan være i kyllingen, i et ildfast fad sammen med kartofler og timian.
  7. Krydr grøntsagerne med salt og peber, og læg kyllingen i fadet.
  8. Tilsæt grøntsagsbouillon, sæt fadet i ovnen, og bag det hele i ca. 1 time og 10 minutter.
  9. Servér eventuelt med lidt kogte ris eller godt brød.

Forrige artikelPassion er en fantastisk kilde til energi

Næste artikelMitokondrier: Kroppens energifabrikker