Den klassiske
Med et twist
Skyl tomater, krydderurter og chili, så der ikke er jord på råvarerne. Skær tomaterne i grove både og pres dem ned i glasset. Pil hvidløgene og stik feddene ned i glasset sammen med krydderurter og chili.
Tilsæt salt, kokosblomstsukker, æblecidereddike, peber og eventuelle krydderier og hæld olivenolie over. Glassene skal fyldes næsten helt op og tomaterne skal være presset godt sammen.
Bruger du glas med gummiringe lukkes glassene helt, men bruger du derimod rengjorte syltetøjsglas skrues låget ikke helt fast. Det skal være muligt for dampen at slippe ud.
Varm ovnen på på 110 grader og sæt glassene i et ildfast fad eller en dyb bradepande og bag tomaterne i ovnen til det begynder at boble. Det tager omkring 2 timer.
Sluk for ovnen og skru låget helt fast på syltetøjsglassene – husk grydelapper. Lad glassene stå i ovnen, til de er afkølede.
Tør glassene af udenpå og opbevar dem et køligt og mørkt sted.
Opskrifterne er lavet med udgangspunkt i Camilla Plums opskrift på henkogte tomater.
Forrige artikelDansk projekt: Landbruget skal være mere glutenfrit
Næste artikelDerfor er morgenmad vigtig!