Opskrifter

Henriks rødbede- og jordskokkeopskrifter

25. september 2009

Inspiration til, hvordan du kan bruge vinterens rodfrugter i salater, som varmt tilbehør eller som hovedret.

Opskrift på ovnbagte rødbedestykker

Skræl eller skrub rødbeden grundigt. Skær den i aflange både. Kog den i vand, vitaminrist eller dampkoger (Ca. 15 min). Herefter ligges rødbederne i ovnfast fad og pensles med olivenolie salt og oregano.

Bages i ca. 30 min.

Serveres som tilbehør.

Opskrift rødbedebøf

Skræl eller skrub rødbeden grundigt. Er skrællen tyk, bør den skrælles. Skær rødbederne ud i skiver.

Kog dem i dampkoger eller vitaminrist, indtil de er møre (ca. 15 min).

Vendes i en grahamsmelblanding og vand, derefter vendes de i rasp.

Steges på panden med olivenolie og lægges i fad, indtil alle rødbeder er stegt. Lunes i ovnen før servering til ris, pasta eller kartofler.

Opskrift på lækker rødbedesalat

Friskopgravet rødbede renses med grønsagsbørste og rives fint med æble. Ca. 250 g af hver slags. Herefter blandes 50 g rosiner eller tørrede tranebær i.

Serveres til varme eller kolde retter.

Opskrift på ovnbagte jordskokker

  • 1 kg jordskokker

  • 5 blade grønkål
  • 200g fetaost

Jordskokkeren rengøres ved at børstes grundigt.

Herefter skæres jordskokkerne i skiver, tilføres vand og citronsaft og dampes eller koges i lidt bouillon, indtil de er møre (15 min). De ligges i ildfast fad, og finthakket grønkål drysses mellem jordskokkerne, hvorefter findelt fetaost drysses på og stilles i ovnen endnu 15 min.

Opskrift på salat og jordskokker

  • 200g hvidkål eller iceberg
  • 200g jordskokker
  • 1 appelsin eller grapefrugt
  • 1 bundt persille eller finthakket grønkål
  • 20 g valnødder

Persille eller grønkål hakkes fint. Del valnøddekernerne. Citrus udgør det for dressing i salaten.

Snit hvidkål eller salat i fine strimler. Jordskokkerne skrubbes grundigt, eller skrælles evt. og udskæres i stykker, der dyppes i citron og vand, så de undgår at blive mørke.

Skær appelsinen fri for kerner og i passende stykker.

Bland det hele grundigt sammen.

Opskrift på jordskokkesuppe

  • 200 g kartofler
  • 300 g jordskokker
  • 2 mellemstore løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • evt. 1 bundt persille
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 l vand
  • salt
  • sort kværnet peber
  • 1 ½ dl yoghurt naturel 10%
  • 1 citron

Hak løg, hvidløg og chili fint og vend det i olivenolie, til løgene er klare. Skær skrællede kartofler og jordskokker i tern og vend dem 10 min. sammen med løgene.

Hæld vand på og bring suppen til kogepunktet, og lad den småsimre i 35 min. Blend suppen, til den har en ensartet konsistens. Smag til med citronsaft og salt og peber og yoghurt naturel.

Der kan blandes fint hakket persille i.

Forrige artikelHar du kørekort til dit parforhold

Næste artikelHer er de såkaldte 'superfrugter'

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.