Her er de 10 mest googlede diagnoser i Danmark

Af: Freja Fredsted Dumont

Foto: Adobe Stock

For 5 år siden søgte danskerne efter ‘influenza’ på nettet – i dag er det stress, der topper, når vi søger efter diagnoser på Google.

I en statistik over de sygdomme, som danskerne googlede mest i 2017, ligger ‘stress’ nu nummer et. Det viser en liste, som Google har lavet for TV 2.

Mange får stress – men ved vi egentlig, hvad det er?

Hos Stressforeningen kender man godt til den øgede interesse for stress blandt danskerne, og de mange henvendelser har gjort det svært for Stressforeningens medarbejdere at rådgive danskerne om symptomerne, når de ringer til den frivillige forening.

Men på trods af den store virtuelle interesse for stress er danskerne ikke bekendte med, hvad der gør, at man har stress.

– Folk ved ikke rigtig, hvad stress er. De er derfor nysgerrige på, om de har stress. Det næste er så, hvad man skal gøre ved det, og om der er nogen former for behandling, fortæller seniorforsker i stress Bo Nellestrøm til TV 2.

Han gør opmærksom på, at det er vigtigt at lytte til sin krops signaler, så man er observant på eventuelle symptomer, der kan føre til stress.

Patienter googler ofte symptomer

Det er ikke kun stress, danskerne søger efter, når de bruger internettet til at få klarhed om deres skavanker. En analyse lavet af Epinion fra 2017 viser, at hele 85 procent af den danske befolkning bruger søgemaskinerne som den første konsultation, når der er tegn på sygdom.

Lægeforeningens næstformand, Michael Dupont, mener, at danskernes nysgerrighed for eventuelle symptomer er en god ting.

– Vi kan kun være glade for, at folk er godt forberedt og selv undersøger, hvad det kan være og ikke kan være. Og vi læger hører jo selv med til de 85 procent, der googler, siger han til tv2.dk

Se listen over de 10 mest googlede diagnoser her:

1. Stress

2. Svamp

3. Diabetes

4. Angst

5. Allergi

6. Depression

7. ADHD

8. Demens

9. Lungebetændelse

10. Diarré

Kilde: http://livsstil.tv2.dk/sundhed

 

1 kommentar

  • Mona Mønster siger:

    Der er virkelig mange gode oplysninger i Naturli, læser gerne hele bladet.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *