Mad

Hindbærblade som fødselshjælpere

5. marts 2010

Te af tørrede hindbærblade kan forberede kvinden til fødslen ved at smidiggøre mellemkødet

Planter & helse

Henrik Jacobsen er sundhedskonsulent og underviser. Han har mange års erfaring indenfor helsebranchen.

Jeg har ofte oplevet mennesker, der kommer med de mest fantastiske tips og historier. Det er ikke alle, der lyder lige fornuftige, og mange gange matcher rådene ikke med forståelsen af de kliniske indholdsstoffer i forhold til virkning. Når man så gerne vil formidle gode råd videre uden at vildlede, kan man mange gange komme på lidt af et detektivarbejde.

I min tid i en helsekostforretning stødte jeg ind i en interessant historie. Mine kolleger og jeg undrede os over, at vi lige pludselig begyndte at sælge en del hindbærbladete til gravide kvinder. Jeg spurgte ind til årsagen og fandt ud af, at det var en jordemoder med amerikansk baggrund, der underviste i fødselsforberedelse, der anbefalede dem. Ifølge hende skulle det påvirke mellemkødet til at blive mere smidigt under fødslen, så kvinden ikke så let revnede under fødslen, og derfor heller ikke behøvede at blive klippet. Min kone var gravid med vores første barn, så jeg nævnte det for hende. Hun opfordrede mig til at fi nde noget dokumentation, for interesseret, det var hun da, men ville alligevel ikke lægge krop til hvad som helst.

Helsevejlederen var vakt, og jeg slog op i diverse danske og tyske plantebøger, men der var først rigtig bid, da jeg fi k en urtekyndig farmaceut til at bruge sine opslagsværker. Det viste sig, at tyskerne også brugte hindbærblade som en fødselsfremmende urt. Fru Jakobsen, min kone, ville prøve, og ifølge ovenstående fandt jeg frem til, at hun skulle starte med 1 til 2 kopper pr. dag ca. 3 uger før forventet termin. Der bruges 1 tsk. tørret hindbærblade pr. kop.

Fødslen gik rigtig godt og uden komplikationer, så det var en selvfølge, at rådet skulle bruges, efterhånden som vores 4 andre ønskebørn kom til over de næste 12 år. Selvfølgelig suppleret med økologisk mad og sund fornuft i tillæg til vores gode erfaringer med sundhedssystemet.

Fru Jakobsen anbefalede hindbærblade til vennekredsen, da de var i samme familiefase, og der var rigtig mange, hun fi k til at bruge hindbærblade med gode erfaringer som resultat.

Hindbærblade koster næsten ingenting. I dag kan man også få hindbærblade i kapsler fra en amerikansk producent, hvis man ikke kan lide en mild urtete.

Forrige artikelMælkebøtter er deres liv

Næste artikelNys, dans, grin og hop uden frygt

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.