Nyheder

Hindbærsnitter

13. maj 2016

Veganske hindbærsnitter? Jep, det findes allerede – få en sød, sprød og skøn opskrift her:

5 stk.

Du skal bruge:

Bunde:

  • 10 g. loppefrøskaller
  • 50 g. mandler
  • 75 g. rismel
  • ½ dl. vand
  • 40 g. kokosolie
  • 50 g. kokosblomstsukker
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • et lille drys salt
  • Sukrinmelis eller alm. flormelis til glasur + frysetørrede hindbær til pynt

Mamelade:

  • 100 g. frosne hindbær
  • 25 g. kokosblomstsukker
  • ¼ tsk. vaniljepulver

Begynd med at lave marmeladen for den skal køle af inden brug.

Sådan gør du:

Marmelade:

Kom hindbær, vaniljepulver og kokosblomstsukker i en kasserolle og giv det et kort opkog. Blend marmeladen med en stavblender og køl marmeladen af.

Bunde:

Til bundene blandes vand og kokosblomstsukker i en kasserolle og varmes forsigtigt op til kokosblomstsukkeret er helt opløst. Tag blandingen af varmen og kom kokosolien i kasserollen, så det smelter. Imens blendes mandlerne til fint mel og alle de tørre ingredienser blandes sammen.

Rør alle ingredienserne til bundene sammen og sæt dejen på køl i ca. 30 minutter, så den bliver mere fast. Dejen er som udgangspunkt ret blød.

Rul dejen ud til et rektangel i 4-5 mm. tykkelse mellem to stykker bagepapir. Gør dig umage med at rulle ud og rette siderne til, så bliver det endelige resultat pænest.

Skær rektanglet igennem, så du får to lige store aflange stykker. Bag bundene i ovnen på 175 grader i 18-20 minutter. Lad bundene køle helt af.

Når bundene er kølet af smøres den ene bund med hindbærmarmeladen – det er ikke sikkert du skal bruge al marmeladen. Den anden bund lægges ovenpå og pyntes med glasur og frysetørrede hindbær. Med en meget skarp kniv skæres den færdige kage ud til hindbærsnitter.

Forrige artikelVegansk livsstil – også for børn?

Næste artikelFå syre-basebalance i kroppen