Nyheder

Hjælp mit træningscenter holder lukket!

Foto: Adobe Stock
25. marts 2020

Fitnesscentrene var nogle af de første, der enten frivilligt eller under tvang lukkede ned, da coronavirus fik tag i Danmark. Det efterlader mange træningsglade danskere fortvivlede. For hvordan skal man få brugt kroppen, når man ikke kan komme ned og løfte vægte? Vi har samlet nogle tips.

Bare 14 dage uden fysisk aktivitet kan sætte voldsomme spor på kroppen. Det har et hold af danske forskere bevist. Så hvis man holder karantæne på sofaen, vil det få konsekvenser. For nogen, vil det også påvirke livskvaliteten og den mentale sundhed ikke at kunne være fysisk aktiv.

Det er klart, at det er blevet sværere og at ens muligheder er mere begrænsede, når det kommer til fysisk udfoldelse. Men det er ikke umuligt. Slet ikke. Der er meget, man kan gøre hjemmefra, ligesom naturen stadig er tilgængelig, selvom de udendørs træningsfaciliteter flere steder er blevet lukket ned.

[relateredehistorier]

Nogle fitnesscentre har faktisk lanceret helt nye tiltag, som betyder, at man kan blive trænet af en instruktør, uden at forlade hjemmet. Det gælder blandt andet fitnesscentret Soul Fitness, som har lanceret en ny digital platform, hvor man kan følge træningsvideoer, der varer fra fem minutter til en time.

Hvis man allerede er medlem, koster det 40 kroner om måneden at få adgang til den nye platform. Er man ikke, koster det 60 kroner, og så får man adgang til videoer inden for dans, pilates, meditation, yoga, body SDS og flere andre ting. Videoerne kan tilgås præcis, når det passer, og siden bliver løbende opdateret og udvidet med flere videoer. Man kan prøve et gratis hold på hjemmesiden for at se, om det er noget for en.

Træn smerten væk

Der findes også forskellige træningsapps derude, som kan være god støtte og hjælp, hvis man mangler inspiration. En af dem er ”Træn Smerten Væk”. Den er gratis og stiller et træningsprogram til rådighed, som er specifikt målrettet dine udfordringer med smerter i muskler og led.

– En stor del af de patienter, som under normale omstændigheder ville søge læge på grund af smerter i muskler og led, og som nu på grund af corona-nedlukningen er tvunget til at blive hjemme, kan hjælpe sig selv med træning via appen. I mange tilfælde kan man faktisk selv træne smerterne helt eller delvist væk, udtaler David Høyrup Christiansen, der er fysioterapeut og seniorforsker ved Arbejdsmedicin i Herning og idemanden bag appen, i en pressemeddelelse.

Appen giver dig også mulighed for at følge dit aktivitets- og smerteniveau, så du kan blive klogere på, hvordan træning og bevægelse afhjælper dine smerter.

Ud i naturen

Slutteligt er naturen jo stadig derude, selvom vi skal tænke os om, når vi bruger den. Den omtanke havde mange ikke i starten af coronakrisen, hvor folk valfartede til de udendørstræningsfaciliteter, som betød, at de flere steder er blevet spærret af. Men det betyder ikke, at man ikke stadig kan løbe en tur, gå, cykle eller andet under åben himmel.

Og naturen er altså stor, så det kan godt lade sig gøre ikke at komme i nærkontakt med andre mennesker. Er du ikke vant til at opsøge naturen, og lidt i tvivl om, hvor du skal tage hen, for at få den smukke gåtur eller lufte mountainbiken, så er der hjælp at hente.

På hjemmesiden Ud i Naturen, kan man nemlig få et godt overblik over naturområder, ligesom Naturstyrelsen har samlet de statslige naturområder i nærheden af landets fem største byer på et digitalt kort på deres hjemmeside.

Vi ved ikke, hvor længe landet vil være mere eller mindre lukket ned. Det kan være 3 uger mere. En måned. Måske længere. Hvordan man vælger at leve sit liv i mellemtiden, er helt op til en selv, så længe man holder afstand og passer på sig selv og andre. Men har man et ønske om at bruge sine muskler og krop, er der altså stadig rig mulighed for det, hvis man bare er lidt kreativ og opsøgende.

Forrige artikelPersillerodssuppe med roquefort

Næste artikelFamilieliv under lockdown