Hjælp til galopperende stress?

Jeg har vist det, der kaldes galopperende stess, men hvad kan jeg gøre? Jeg er slet ikke mig selv, hverken på job eller hjemme. Jeg sover dårligt, jeg er sur, og jeg arbejder alt for mange timer om ugen. Det er kun en overgang, siger min chef og smider endnu en bunke til mig.

Før jul spurgte jeg, om jeg kunne deltidssygemeldes, men fik bare et smøret grin og svaret: hvem skal så lave dine opgaver? Jeg kunne sige op, men har egentllig elsket det job før i tiden, og hvad skal jeg leve af?

Den pressede

 


 

Nu er stress ikke mit egentlige område, men jeg må sige at jeg har behandlet mange med akupunktur med rigtig gode resultater. Stress er den hyppigste grund til, at folk sygemeldes, skarpt forfulgt af ondt i kroppen.

I tider med angst for fyring, hvor det er arbejdsgivers marked, presser vi ofte os selv urimeligt langt, og det lyder som om, det er, hvad der er sket for dig.

Jeg hører ofte, at folk oplever, at deres leder/chef eller andre har det med at lægge flere og flere bunker ind på deres bord, og allerede dér bør man være kvik nok til at spørge: Hvis jeg skal løse de fire ekstra opgaver, du lagde til mig, hvilke andre skal jeg så ikke løse? Hvis du er ansat 37 timer, og har ret til frokostpause væk fra pinden, hvor meget kan man så fysisk nå? Det regnestykke må du gøre op og måske også fortælle din chef om.

Jeg vil anbefale dig at tage en snak med din læge om, hvorvidt en pause (sygemelding) vil være godt.

Der findes også coaches, der har speciale i stress, og det vil også være en god idé. Læs f.eks. også vores artikel om stress, der skal nydes væk.

I hvert fald ringer alle dine alarmklokker, og det er rigtig vigtigt, at du tager dem seriøst.

Jeg ønsker det bedste for dig,

Tine Sofia Marcussen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*