Opskrifter

Hjemmelavet ketchup

25. september 2009

Rigtig ketchup bør ikke være en sukkerbombe

– for så kan man jo ikke bruge det allesteds. Denne version er selvfølgelig uden et bjerg af tilsat sukker.

Mængde: ca. ½ L

Tilberedningstid: ca. 1 time

Holdbarhed: 6-7 dage i køleskabet, hvis ketchupen er ikke fortæret inden da.

Anvendelse: Alle steder du normalt bruger ketchup.

Sundhedsfif: Lycopenen fra tomaterne, virker først, når de er blevet opvarmet. Lycopen ser bl.a. ud til at mindske risikoen for hormonelt betingede kræftformer og hjerterkarsygdom.

1 løg, finthakket

1 fed hvidløg, finthakket

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

hav- eller stensalt

friskkværnet sort peber

2-3 dåser flåede tomater

½ tsk paprika

3 spsk hvidvins- eller æblecidereddike

3-4 spsk mørke rosiner

2-3 blommer, skåret i grove bidder

1 banan, skåret i grove bidder

1 æble, skåret i grove tern

Sauter løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie, salt og peber i 10-12 minutter til løgene er klare, bløde og søde. De må ikke begynde at brune! Tilsæt tomater, paprika, eddike, rosiner, blommer, banan og æble – bring hele molevitten i kog. Skru så ned for varmen og lad ketchuppen simre i 30-45 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.

Blend ketchuppen, hvis den skal være helt fin…eller lad den forblive chunky. Smag til med ekstra eddike om nødvendigt.

Madlavningstip: Leg med krydderierne og tilsæt gurkemeje, tørret chili, kardemomme, allehånde, nelliker eller endda lidt oliven eller kapers.

Fra Oscar Umahro Cadogan og Telma Pil Jespersens “Køkkenrevolution for hele familien”

Forrige artikelChoko-spelttoppe

Næste artikelÆble-Granatæblejuice