Hjertebanken efter måltider?

Jeg har et spørgsmål, som jeg har stillet til læger, sundhedsplejersker, sygeplejesker, osv., men som alle har sagt: “Det ved jeg ikke”, til.

Det er jo ikke et livstruende problem (håber jeg ikke), men det irriterer mig alligevel meget, og nu spørger jeg dig. Måske har du et bud, jeg fornemmer, at du ved meget om det ingen andre ved. Ja, det er positivt ment – jeg synes, du giver gode svar.

Min undren er: Når jeg har spist, får jeg hjertebanken. En underlig form, hvor det måske mere er mine pulsslag, der bliver tydeligere. Der er ikke ubehag, forbundet med det. Det kan vare længe efter, flere timer. Det kan også komme et stykke tid efter måltidet.

Mit blodtryk er vist meget normalt. Mit hjerte fejler ikke noget, det er blevet undersøgt. Jeg er i nogenlunde god kondition og bevæger mig mere end de 30 min. pr. dag.

Den sidste læge, jeg spurgte, sagde, at jeg var hysterisk og havde for meget fokus på mig selv og bare skulle tænke på noget andet. Det svar blev jeg da ked af!

Den undrende

 


 

Det var da også et dumt svar, som jeg godt kan forstå, du blev ked af. Hvis man har spist en stor portion mad, kan man godt opleve hjertebanken. Hjertet hviler oven på mellemgulvet, og hvis det bliver presset opad, kan det give en fornemmelse af uro omkring hjertet.

Ligeledes kan retter med f.eks. krydderier, der har en varmende energi give disse symptomer. Det kan være chili, peber, cayennepeber, paprika, kanel osv. Alkohol og kaffe kan også være synderen.

Men det kan også være, at du har spist fødevarer, du har intolerance overfor. Du kan enten prøve at skrive meget detaljeret ned, hvad du spiser ved hvert måltid, og om du oplevede høj puls bagefter eller ej, og så se, om der danner sig et bestemt mønster. Vær opmærksom på, at f.eks. gluten er indeholdt i rigtig mange madretter, at sukker findes som skjult sukker i mange færdigretter osv. Vid at høj puls kan komme flere timer efter, du har spist noget, du ikke tåler så godt.

Alternativt kan du finde en behandler, som kan lave en fødevare-intolerancetest via auriculoterapi. Den metode vil afsløre, hvilke madvarer du bør udelukke, og hvor slem din intolerance/allergi er, 1-2 år før en blodprøve kan.

Hatten af for dig, der ikke lader dig nøjes med et dumt svar.

Mvh. Tine Sofia

5 kommentarer

 • Hanne hedeman siger:

  Har samme problemer pulsen styrter af sted,og kan ikke sove,trykken i mellemgulvet,det er meget ubehageligt er undersøgt for skalaen men negativ hvad gør man så?jeg er bange næsten hver aften når jeg spiser,tilmed øvede jeg for i det hele taget at få luft.S.U mvh hanne.h

 • Hanne hedeman siger:

  Rettelse der skal stå skalaen.og bøvser.

 • Hanne hedeman siger:

  Akalasi………

 • Alexandra siger:

  Hej med jer, jeg har hørt at for højt stofskifte, kan give hjertebanken. Jeg har det selv, og vil prøve at få det undersøgt.

 • Kim siger:

  Forhøjt stofskiftet og lavt kan give de symptomer. Samt for meget mave syre hvis lukke muskel ( har et fint navn) ved mave ikke lukker tæt. Bevæger sig op op påvirker hjerte.
  Stofskifte ses på blodprøver
  Mave syre Kan man købe 15 mg kapsler i håndkøb.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *