Hjerterytme

Kære Læge Carsten Vagn Hansen!

Først vil jeg sige: du savnes som radiolæge men så fandt jeg dig her, og nu vil jeg så gerne, om du kan forklare mig, hvad er årsagen til TARKYKARDI, altså rytmeforstyrrelse af hjertets slag? Hvad kan der være i vejen med hovednerven ind til hjertet? Hvordan virker en VALSALVA ind på hjerterytmen? Indtagelse af mad (morgenmad) kan det være med til at udløse et anfald? Jeg får 50 mg. Zelosok dgl. samt 2½ mg. Stesolid, jeg vil helst nøjes med så lidt som mugligt.


Tak for mailen. Tachycardi betyder, at hjertet slår for hurtigt. På dansk kalder vi det oftest for hjertebanken. Der kan være mange grunde til dette, for eksempel stress, angst, for højt stofskifte, kaffe, cola eller nikotin. Der kan også være tale om ubalance i blodets mineraler, for eksempel mangel på magnesium og kalk. Du kan læse mere om det på www.dsgnet.dk under hjertebanken.
Det er det ubevidste nervesystem, der styrer, hvor hurtigt hjertet slår. Når den sympatiske del af det ubevidste nervesystem har overtaget, slår hjertet hurtigere, mens det parasympatiske får det til at slå langsommere. Man kan stimulere det parasympatiske system ved at lave en Valsalva manøvre. Det gør man ved at forsøge at puste kraftigt ud, mens man holder munden lukket og lukker for næsen. Man kan også stikke en finger i halsen for at fremkalde opkastningsrefleksen.
Zelozok er en betablokker, som påvirker det ubevidste nervesystem kemisk, så hjertet ikke så let påvirkes af nervesystemet. Tager man betablokkere, kan man komme i underskud med Q10, som er et vigtigt hjælpeenzym og vigtigt for hjertets kraft og meget andet.
Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*