Højt B12-tal

Jeg er meget bekymret, da mit B12 ved seneste prøve lå på 1476 (det gjorde den også i 2018, har jeg nu fundet ud af). Jeg får ingen B12-tilskud, men jeg tager syreneutraliserende piller indimellem, da jeg tager gigtmedicin og jeg har læst, det kan påvirke optagelsen af B12 i maden.

Min læge vil ikke gøre mere ved sagen, men jeg er nervøs for, hvad det skyldes.  

Tænker ikke, det kan være kosten. Jeg spiser fisk 3-4 gange om ugen og lidt kylling, men ellers ingen kød, dog også 1-2 æg om dagen.

Jeg synes, jeg har et generelt dårligt helbred og diffuse symptomer uanset hvor sundt, jeg prøver at leve.

Kan man selv gøre noget for at sænke sit høje B12 tal?  

Mvh Skytten 

 


 

Der kan være mange grunde til, at B12 er forhøjet. Langt oftest er det fuldstændig fredeligt. Ofte skyldes det vitaminer med et højt tilskud, men i dit tilfælde er det jo ikke årsagen.  

Andre gange skyldes det en øget produktion af transportmolekylet haptocorrin, hvorved bindingen af B12 i blodet bliver større. Det kan være ved tilstande med sygdom i knoglemarven, efter en infektion eller ved kronisk inflammation. Ligeledes kan nyre- eller leversygdomme påvirke B12-niveauet i blodet. I alle disse tilfælde vil andre blodprøver end blot B12 være påvirket.  

Først og fremmest håber jeg, at din læge har taget blodprøver og lavet en status på dine immunceller, infektions-, nyre- og levertal. For ovenstående sygdomme skal udelukkes.  

Der findes også tilfælde, hvor man ikke umiddelbart finder årsagen. Her tror jeg, at der tit er tale om en manglende evne til at omsættes B12 i kroppen og ikke mindst i leveren.  

Såfremt der i blodprøverne ikke findes noget, kan du i første omgang forsøge med et homøopatisk levermiddel. Det kunne være Holesin fra Holistica.  

Mvh Maria Langbak 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*