Mad

Høst fra træerne

Foto: Tina Brok Hansen
15. september 2021

Naturen er både på dagsordenen og i maven, når du læser Birgit Rothmanns ”Høst fra Træerne”.

Vi er vant til at spise dyrkede afgrøder, men ud over en lille gruppe populære frugter er det sjældent fra træer, vi får vores mad. Birgit Rothmann har arbejdet med træernes skud, blomster, blade og frugter i mange år, og sin nye bog præsenterer hun nogle opskrifter, som skal give os alle sammen lyst til at plante nogle af de 40 helt særlige træer, forfatteren har i sin egen have og bruger i køkkenet.

Bogen indeholder også en beskrivelse af de 40 træer og deres egenskaber, men det er ikke en havebog. Det er en kogebog, som skal motivere alle os med grønne fingre.

Saml appetit med nedenstående opskrifter, som Naturli har fået lov at vise frem:

Hibiscussalat

Hibiscussalat

Brændenældejuice med rønnebær

Brændenældejuice med rønnebær

Hvidtjørneketchup

Hvidtjørneketchup

Bogen

Birgit Rothmann: Høst fra træerne

288 sider, 299,95 kroner

Muusmann 2021

Forrige artikelBrændenældejuice med rønnebær

Næste artikelHvidtjørneketchup

Carsten Gottlieb

Redaktør