Nyheder

Hold en optimal form

5. juli 2010

Hvornår er det for meget – og hvornår for lidt? Hvis du allerede er i gang med at motionere jævnligt, er du godt på vej. Få fire gode råd til at gøre det fornuftigt.

Hvornår får du motion nok? Svaret skal findes et sted mellem stillesiddende dovenskab og ekstrem overtræning. Så det er ikke altid lige let at lure, om numsen har fortjent at plante sig i sofaen eller ej. Vi har fundet fire gode fif, der kan hjælpe dig med at finde den rette mængde motion.

1. Motion i kalenderen

Skriv din motion ind i kalenderen – både så du husker at afsætte tid, og så du har overblikket over, hvor ofte du rent faktisk får rørt dig. Mellem tre og fem gange om ugen bør du komme ud og røre dig for alvor.

Hvis du har svært ved at finde tid til træning, så sats på styrketræning, der øger stofskiftet, og intervaltræning, der på kortere tid forbedrer din kondition.

2. Udfordringer til din form

Motion er en vigtig del af livet – men ikke hele livet. Og på samme måde skal du finde balancen i at udfordre dig selv i træningen uden at overgøre det. Hvis du føler, at du kunne gøre det hele igen efter endt træning, har du ikke gjort nok. Til gengæld skal du heller ikke falde helt fra hinanden efter en gang træning.

Øg evt. vægten til styrketræning eller intensiteten af din konditionstræning med ca. 10 pct. hver uge. Så bliver du ved at udfordre kroppen uden at overdrive.

3. Pausen hjælper dig i form

Hvis du knokler for hårdt på, bliver du ikke stærkere eller hurtigere, så slider du bare på kroppen. Det tager normalt kroppen 24 timer at komme sig over træningen – og det er faktisk, mens du restituerer, at kroppen bygger muskler.

I stedet for at træne intensivt hver dag, så læg mindst en dag ind i ugen, hvor du laver lav-intensiv træning, der også kan rydde hovedet for støj – en gåtur, yoga eller afspænding.

4. Motivation til motion og andet

Det kan være svært at forstå, hvis du stadig har problemer med at komme op af sofaen, men det kan blive for meget. Hvis du først har fundet glæden ved motionen, skal du være opmærksom på ikke at få en ny dårlig vane: At være nødt til at motionere for at have det godt hver dag. Hvis du er nået dertil, hvor du får det direkte skidt af at undvære motion, kan du være på vej til en afhængighed, der kan føre til angst og depression.

Sæt mindst en dag om ugen af til at gøre noget helt andet, men noget, der gør dig glad, og bekræfter dig i at livet også er sjovt på andre områder.

Kilde: Womenshealthmag.com (Oprettet den 6. Juli 2010)

Forrige artikelVi bliver fede af hyggen

Næste artikelStyr på vand i varmen?

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.