Nyheder

Hold energien oppe efter ferien

9. august 2016

Har du svært ved at bevare roen efter en lang sommerferie? Selvom der er en masse, der skal indhentes, er det vigtigt at starte stille ud. Du får her nogle råd til, hvordan du kommer godt i gang på arbejde igen.

Ferien flyver af sted, og før du ved af det, er det tilbage på arbejde igen. Der er bunker af mails, der har hobet sig op, telefonsvarebeskeder der ikke er blevet aflyttet og et væld af beslutninger, der skal tages. Efter tre uger er man som regel bagud, men det nytter ikke noget at stresse og dunke sig selv i hovedet.

 

Accepter, at du er bagud

Du skal ikke være ovenpå fra dag ét efter en lang sommerferie. Det kan ikke undgås at være bagud, og det er ikke din skyld. Giv dig selv lov til at være bagud – du skal nok få indhentet det tabte arbejde igen.

 

Tag de nemme opgaver først

Det er ofte de svære opgaver, der stresser og giver anledning til frustration, men læg dem til side lidt endnu. Efter at have haft hovedet væk fra arbejdsopgaverne, er det umuligt at starte direkte i højeste gear. Start med de nemme opgaver, så du gradvist kommer op i omdrejninger igen.

 

Drop overarbejde

Det kan være fristende at starte ferien med ekstra lange dage for at indhente de opgaver, du er bagud med. Men lad være med det – du ender med at opbruge den energi, du har opbygget i ferien med det samme. Hold helt almindelige arbejdsdage i stedet.

 

Bed om hjælp

Det er vigtigt at melde ud over for dine kollegaer og chefer, hvis der er noget, du er bagud med. Du skal ikke have dårlig samvittighed – opgaverne er ikke dit ansvar alene, men det er dit ansvar at melde ud, hvis du har brug for hjælp eller har brug for mere tid.

 

Dine kollegaer er i samme båd

Når du selv føler dig presset, skal du huske på, at dine kollegaer har det på samme måde, når de kommer tilbage fra ferie. Derfor er det vigtigt at vise forståelse.

  • Spørg ind til, hvordan deres ferie har været og del deres begejstring.
  • Lad være med at overfalde dem første dag. Giv dem tid til at komme i gang igen.
  • Er du stresset over dine arbejdsopgaver, så lad være med at sprede stressen til din kollegaer, der lige er hjemvendt fra ferie. Giv dem lov til at beholde følelsen af overskud.
  • Der kan ligge mange opgaver, når man kommer hjem fra ferie – tilbyd din hjælp.

Giv hverken dig selv eller dine kollegaer dårlig samvittighed efter ferien. Hvis du og dine kollegaer har haft en god ferie og får lov at lande, så er der meget mere energi til at indhente det tabte.

 

Kilder: aprokom.dk

 

Forrige artikelSund med sæsonens frugter

Næste artikelFiskedunser med selleri- og pastinakmos

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.