Krop

Bivirkninger? Homøopater giver vaccine-ramte nyt håb

29. juni 2017

Uanset, om det er HPV-vaccinen, der er skyld i, at talrige unge piger har fået helbredet ødelagt af bivirkninger eller ej, så findes der en gruppe kvinder, der trænger til hjælp, og her har homøopatien opnået gode resultater.

I Danmark er ca. 500.000 personer blevet vaccineret med HPV-vaccinen siden programmets start i 2009. Lidt over 2000 har indberettet bivirkninger ved vaccinen, heraf er 875 karakteriseret som alvorlige bivirkninger. Fordi det kniber med at finde den endelige dokumentation, der forbinder HPV-vaccinen med bivirkninger, forekommer behandlingen af de ramte kvinder tilfældig og til tider mål-løs.

Men der er noget, der tyder på, at homøopati virker.

– Når unge piger og kvinder får bivirkninger af HPV-vaccinen, skyldes det en forgiftning af kroppen, fortæller klassisk homøopat Lone Lützen.

Hun har til gengæld oplevet, at homøopati kan hjælpe med afgiftningen og samtidig styrke kroppen til selvhelbredelse.

Lone Lützen er uddannet homøopat på Skolen for klassisk homøopati i 2004, og har siden 2005 været aktivt medlem af DSKH – Dansk Selskab for Klassisk Homøopati. Desuden har hun uddannet sig indenfor CEASE-therapy, som er en behandlingsform til udrensning af bivirkninger fra medicin eller vacciner.

Endnu ved man ikke præcist, hvad det er, der fremkalder forgiftningen, men det kan dels være tungmetallet aluminium og dels andre hjælpestoffer, der indgår i vaccinen. Det påvirker kroppen, og får den til at reagere med symptomer, der i et stigende antal rammer flere og flere kvinder.

 

Typiske bivirkninger fra vacciner

– Aluminium påvirker hjernen og blokerer for dens normale funktioner, og det er derfor, vi først og fremmest ser symptomer, der tyder på en neurologisk påvirkning, siger Lone Lützen, og hentyder til hovedpine, svimmelhed, besvimelse, black-outs, koncentrations- og hukommelsesbesvær.

– Og når kroppen er forgiftet, vil den forsøge at skille sig af med giftstoffer gennem renselsesorganerne lever, nyrer og tarme, som derved kommer på overarbejde.

Listen over de bivirkninger, Lone Lützen har set, efter vaccinen er lang, meget lang. Men nogle træk er meget typiske for HPV-vaccinen, og det er at:

  • Symptomerne forværres over tid, og de forsvinder ikke.
  • Der kommer flere og flere symptomer til.
  • Næsten alle har en hovedpine, som de beskriver, som om kraniet er for lille, eller at hjernen er for stor.
  • Mange har været igennem mange undersøgelser ved lægen og har fået at vide, at de ikke fejler noget.

Kroppen arbejder på højtryk for at genskabe balancen, og det sender den på overarbejde. Derfor er et andet typisk symptom, at kvinderne er så trætte, at det går ud over deres livskvalitet. De bliver nødt til at hvile sig og sove i løbet af dagen, nogle gange i flere timer, for at kunne fungere nogenlunde normalt i resten af den vågne tid.

 

Hvad gør homøopati?

Når kroppen bliver svækket af en ubalance, kan den sidde fast og have brug for støtte for at kunne komme sig. Det er derfor, homøopatien er så virkningsfuld. For det handler om at hjælpe kroppen til selvhelbredelse.

Da klassisk homøopati er en holistisk behandlingsform, fokuserer behandleren på at få kroppen til at hele sig selv, og derfor kigger Lone Lützen på det hele menneske. Ud fra lighedsprincippet, identificerer hun symptomerne, ikke for at finde sygdommen, men for at behandle symptomerne, der betragtes som et udtryk for en indre ubalance.

Inden for klassisk homøopati arbejder man med at bygge kroppen op, så den kan hele sig selv. Det gør man ved at styrke de dele af kroppen, som er blevet svækket af sygdom, hormonubalance eller udefrakommende faktorer, som f.eks. en vaccine.

CEASE-therapy, som Lone Lützen bruger i behandlingen, er en specifik homøopatisk behandling til udrensning for vacciner og medicin med potenserede midler af det stof, som har forvoldt symptomerne.

I tilfældet med HPV-vaccinen, hvor det drejer sig om en forgiftning, styrker man først og fremmest lever, nyrer og tarme, så klienten kan komme af med det, der ikke er godt for kroppen.

Derefter provokerer man kroppen, ved at give den det, der har fremkaldt forgiftningen, i stærkt fortyndet form. På den måde kan kroppen selv udskille det, der er dårligt for den.

 

Intet er så skidt, at det ikke er godt …

Klienterne vil typisk opleve det, der i behandlersproget hedder en 1. forværring. Det betyder, at klienten umiddelbart får det værre af behandlingen, men det er tegn på, at kroppen reagerer, og at behandlingen virker, pointerer Lone Lützen.

Derefter går det fremad med helingsprocessen. Lone Lützen fortæller, at sammen med homøopat Jeanette Maglegaard har hun fra 2014 til juli 2016, behandlet i alt 76 piger og kvinder i alderen 13-60 år for symptomer for forgiftning i forbindelse med HPV-vaccinen, hvoraf 68 pct. er blevet helt fri af symptomerne og har dermed fået deres tidligere funktionsniveau og livskvalitet tilbage.

Fordi man kan se, at bivirkningerne aftager og forsvinder, hvilket de ellers ikke gør af sig selv efter HPV-vaccinen, ved man, at den homøopatiske behandling virker.

På spørgsmålet om, hvorvidt man skal lade være med at få vaccinen, siger Lone Lützen:

– Det er en individuel vurdering, som pigen og hendes familie selv må foretage. Ingen vacciner er garanti for, at man ikke bliver syg, og selv det etablerede sundhedssystem, som tilbyder celleskrab som et led i et screeningsprogram, kan ikke fange 100 procent af tilfældene.

Det, der er vigtigt, er, at pigerne søger oplysninger og træffer informerede valg.

– Vi ved ikke, hvorfor nogle får så voldsomme bivirkninger af vaccinen, mens andre ikke reagerer, siger Lone Lützen, og derfor er det ikke muligt at forberede kroppen på anden måde end generelt at sikre, at den er sund og rask.

 

Skyldes bivirkninger HPV-vaccinen?

– Jeanette Maglegaard og jeg har foretaget en undersøgelse, der konkluderer, at der kan ses en mulig påvisning af indikation på en sammenhæng mellem HPV-vaccinen og fremkomsten af bivirkninger, fortæller Lone Lützen.

Undersøgelsen er sendt til de relevante myndigheder. Samme undersøgelse viser også, at homøopatisk behandling har en positiv effekt i forhold til at få bivirkninger til at forsvinde.

Hvor lang tid, der går, før klienterne er afgiftede og tilbage til deres normale niveau, er forskelligt. Men behandlingen er en proces og tager tid. Fordi kroppen er blevet så svækket af bivirkningerne og f.eks. behovet for søvn og hvile, kan andre behandlingsformer støtte op om den homøopatiske behandling.

En sund diæt og massage kan hjælpe med afgiftningen af kroppen, mens osteopati og træning/genoptræning kan styrke kroppen og understøtte processen.

 


Klassisk homøpati betyder at:

  • Der anvendes homøopatiske lægemidler efter lighedsprincippet , baseret på en to-timers grundig samtale med patienten.
  • Et homøopatisk lægemiddel vælges på baggrund af en holistisk analyse af patienten.
  • Homøopaten giver ét homøopatisk lægemiddel ad gangen i den rette styrke og lavest mulige dosis.
  • Der gives små doser af særligt udvalgte lægemidler, som stimulerer kroppen, så den kan helbrede sig selv.

 


 

Lighedsprincippet

I homøopatien går man ud fra, at det, der ligner, helbreder (Simili Similibus Curantur). Lige helbreder lignende. Det kalder man lighedsprincippet.

  • Det, som kan forårsage sygdomssymptomer i raske mennesker, kan helbrede de samme sygdomme i syge mennesker. For eksempel: Hvis du har pollenallergi, får du sviende øjne, der kan løbe i vand, og din næse løber. Det samme sker, når du hakker løg. Derfor kan et homøopatisk lægemiddel indeholde stærkt fortyndet udtræk af løg.
  • Lighedsprincippet bygger på, at der er medicin, som stimulerer immunsystemet og stimulerer patientens iboende helbredende kræfter.

Forrige artikelBroccolispirer kan hæmme diabetes

Næste artikelStrand-guf