Hormontilskud nødvendigt ved tynde slimhinder?

Jeg er 82 år . Har aldrig fået hormonbehandling, men kan jeg prøve det nye stof Femarelle?

Jeg har i flere år lidt af en ubehagelig tørhed i skeden, og der er ikke nogen cremer, som har hjulpet. Da jeg læste om det nye produkt, tænkte jeg, at det måske kunne hjælpe. Det er også sværere at holde på vandet, når slimhinderne er tynde. Jeg laver megen bækkenbundstræning.

Jeg har et spørgsmål mere:

Min mand må ikke få K-vitamin, og det findes jo netop i stor stil i kål, men hvilke grøntsager, skal jeg så give ham, som er lige så sunde, men ikke indeholder K-vitamin?

Mange hilsner og tak fordi du svarer.

AM


For at styrke dine slimhinder, vil jeg først og fremmest tænke på A-vitamin, havtorn, C-vitamin og sunde olier fra kosten. Sundt fedt fra kosten kan være fede fisk, fiskeolie, olier fra alger, nødder, kerner, avokado, oliven, chiafrø, knuste hørfrø, hørfrøolie, kæmpenatlysolie og olivenolie.

Havtorn kan fås som tilskud eller spises som hele bær eller drikkes som saft (Voelkel har en saft udelukkende med havtorn). Havtorn indeholder meget C-vitamin og gode fedtstoffer til hud og slimhinder. Hvis du vælger tilskud med havtorn, kan du prøve produktet Havtorn omega 7 + GLA fra Vitabalance, der udover havtorn også indeholder zink og E-vitamin, der også giver næring til slimhinderne.

Første skridt er således at give dine slimhinder al den næring, du kan fra kost og tilskud. Hvis du allerede har været i gang med det uden væsentlig forbedring, er det en mulighed med Femarelle.

Lokalt kan du prøve at smøre med økologisk mandelolie, for det kan eventuelt mildne symptomerne.

Ang. din mand forestiller jeg mig, at han ikke må få K-vitamin pga. blodfortyndende medicin? Hvis det er tilfældet, så må han gerne få grøntsager med K-vitamin som f.eks. kål, det skal bare være en fast mængde, han får dagligt, så kan han i samarbejde med lægen tilpasse medicinen derefter.

Der er også nye produkter på markedet, hvor K-vitamin fra kosten ikke har indvirkning på medicinen.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

1 kommentar

  • Kirsten Hessellund siger:

    Kære AM. Ud over de gode kostråd, kan jeg tilføje to produkter. Nemlig Replens vaginalgel, og DR. Warming critical Care. Begge hormonfri. Mvh. K. 1950

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *