Hosteanfald om natten

26. maj 2022

Jeg har i flere år haft en generende hoste, der med tiden er værre. Især når jeg ligger ned og skal sove, bliver jeg et par gange hver nat forstyrret af hosteanfald. Der er en del slim forbundet med hosten.

Jeg har af egen læge fået ordineret flere slags inhalatorer, som ikke har hjulpet og som jeg derfor er stoppet med. Jeg har tillige konsulteret øre-næse-halslæge, som ikke har kunnet finde noget unormalt, så jeg håber, at I kan anbefale noget, jeg kan gøre for at få forbedret især min nattesøvn.

Venlig hilsen

En træt mand

Svar:

Først og fremmest håber jeg, at egen læge har undersøgt dig grundigt med lungefunktionsundersøgelser og måske et røntgenbillede.

Gad vide om du er udredt for refluks – altså tilbageløb af mavesyre op i spiserøret? Det kan hos enkelte give hoste i liggende stilling som eneste symptom. Oftest forværres sådan en hoste, hvis man har spist meget hvidt brød, kød og/eller junkfood samt drukket meget kaffe, alkohol eller sukkerholdige ting. Derudover har nogle selvfølgelig klassiske symptomer med lidt halsbrand eller svien bag brystbenet i løbet af dagen.

Gode råd, hvis dette er årsagen, er selvfølgelig at minimere indtag af ovenstående, samt at sove med hovedet højt om natten.

Derudover kan der forsøges med naturmedicinske præparater til at lindre – såsom Gastro Gel og det homøopatiske middel Homasin fra Holistica. Alternativt kan du i en helt kort periode på maksimalt 14 dage afprøve håndkøbs PPI for at se, om det gør en forskel.

Såfremt det ikke tyder på refluks, kan du forsøge Brocosin hostemikstur fra Heel. Hvis der er meget slim, kan det nogle gange være nødvendigt at supplere med Bronchalis fra Heel.

Derudover anbefaler jeg ofte, at man i perioder med meget slimfyldt hoste udelukker mælkeprodukter og banan fra kosten.

God bedring.

Mvh Maria

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.