Liv

HPV-vaccine: Forsøgspersonerne fik ukorrekte oplysninger fra Kræftens Bekæmpelse

Foto: Adobe Stock
7. februar 2018

Der er en uoverensstemmelse imellem HPV-vaccinen Gardasils studieprotokol og den officielle brochure, som Kræftens Bekæmpelse sendte ud for at få piger til at teste HPV-vaccinen i 2002.

Vi har identificeret en kønssygdom, der kan give kvinder kræft…

Vil du hjælpe os med at afprøve vaccine imod den?

Sådan lød budskabet i den brochure, som Kræftens Bekæmpelse udsendte, da de skulle indsamle kvinder til at teste HPV-vaccinen Gardasil i forsøget FUTURE2.

Men tager man et kig i brochuren fra Kræftens Bekæmpelse og sammenligner med en protokol over studiet, er der flere modsigende påstande.

Kræftens Bekæmpelse lover: Ingen bivirkninger

Brochuren fra Kræftens Bekæmpelse, rettet mod mulige forsøgspersoner, beretter om, at forsøget med vaccinen IKKE er et bivirkningsstudie.

”Vaccinen er allerede grundigt testet og har ingen bivirkninger, bortset fra hvad du ellers vil opleve med andre vacciner: Let rødmen og ømhed, hvor du er blevet stukket.”

Det vides endnu ikke om de mange piger, der er blevet syge efter HPV-vaccinen, har en kobling til vaccinen, eller om de var blevet syge uanset hvad.

Hvad, vi til gengæld ved, er, at brochuren fra Kræftens Bekæmpelses reklamerer med, at der ikke undersøges bivirkninger ved studiet – modsat står der i studiedesignet, at alle former for bivirkninger fra vaccinen vil blive fulgt til rapportering, og at sådanne hændelser vil blive registreret. At disse registreringer så blev meget subjektivt vurderet (og flere personspersoner oplevede, at deres bivirkninger ikke blev taget seriøst), er en anden del af historien. Den kan du læse om i artiklen ‘HPV-vaccinen bedste forsvar er fyldt med grove fejl’.

Direkte forkerte oplysninger

Til spørgsmålet om, hvordan undersøgelsen foregår i praksis, står der skrevet sort på hvidt i brochuren til forsøgspersonerne, at de, som ikke får vaccinen, får et placebo-præparat bestående af saltvand.

I studiedesignet til HPV-vaccinen er det beskrevet, at placeboindsprøjtningen indeholder 225 ug aluminium. Som man tidligere har kunnet læse i Naturli-artiklen ’Er aluminium den store synder ved vaccineskader?’ bliver der sat spørgsmålstegn ved aluminiums uskyld i vacciner.

HPV-vaccinen indeholder aluminiumadjuvans i nanopartikelform. Altså i en størrelse, der er i stand til at krydse blod-hjernebarrieren, hvilket dyreforsøg faktisk har vist. Det vil sige, at aluminium, der bliver tilsat som hjælpestof for at forstærke en reaktion fra immunforsvaret, i dag er i stand til at komme steder i kroppen, hvor det ikke kom tidligere.

Tilbage står vi med en masse spørgsmål og ikke særlig mange svar. For hvorfor modsiger Kræftens Bekæmpelse studiedesignet, når de skriver, at studiet IKKE er et bivirkningsstudie? Og hvorfor fortæller de, at placebo-præparatet er saltvand uden at nævne, at det også indeholder aluminium?

Vi har forsøgt at få en kommentar fra den ansvarshavende forsker bag FUTURE2 ved Kræftens Bekæmpelse, men vi har ikke fået nogen tilbagemelding på vores henvendelse.

 

Forrige artikelEr det tid til reel forandring én gang for alle?

Næste artikelVand – den reneste kilde til skønhed