Hudkræft?

Jeg har adskillige modermærker rundt omkring på kroppen, og de har aldrig generet mig.

Men nu læser jeg ustandselig om hudkræft og modermærkekræft, så jeg er blevet nervøs for, om jeg kan blive angrebet at det.

Hvad kan jeg gøre for at være opmærksom på, om der opstår kræft i huden?

Den nervøse


Først og fremmest skal du lære dig selv og dine modermærker at kende, så du kan reagere, hvis de ændrer sig på den ene eller den anden måde. Det er nemlig det mest karakteristiske tegn på, at der er noget galt.

Hvis et modermærke vokser i størrelse eller tykkelse, klør, ændrer farve til at være mørkere eller lysere, skal du gå til din læge eller til en hudlæge. Det kan være svært at vurdere, om der er tale om kræftudvikling i et modermærke, så det vil oftest være nødvendigt at få en speciallæge til at kigge på det.

Hvis du kommer i tide, inden modermærket eller hudsvulsten er vokset ret meget, er der fine muligheder for at blive 100 procent helbredt. Ved basalcellekræft i huden kan kræften oftest skrabes væk hos hudlægen, og er en modermærkekræft ikke vokset i tykkelse, har kræften sjældent spredt sig og kan fjernes ved en mindre operation. Så er du opmærksom, skal du ikke være nervøs.

Du kan iøvrigt nedsætte din risiko for at udvikle kræft i huden ved at undgå at blive forbrændt af solen.

Almindelig solbadning med fornuft og brug af solcreme uden skadelige kemiske stoffer skader ikke og hjælper dig til at danne nok af det vigtige D3-vitamin. Du kan for eksempel bruge de gode solcremer fra Mellissa Naturkosmetik.

Venlig hilsen
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*