Nyheder
Sponsoreret

Naturens skatte på flaske

Foto: Adobe Stock
8. februar 2019

Naturen gemmer på mange skatte. Sten, der kan blive til diamantringe. Planter, der kan lindre brandskader. Ler, der kan fjerne toksiner fra huden. Bær, der kan blive til nærende olier. Men vi skal huske, at når vi tager fra naturen, skal vi gøre det med omtanke og respekt. 

Mennesker har altid været afhængige af naturen. Om det gjaldt om at få mad, varme, medicin, forskønne sig eller bygge hjem, har naturen været den gode giver. Men hvor forholdet tidligere i historien i høj grad har været en symbiose mellem mennesket og naturen, er magtforholdet i dag på mange måder tippet.

Naturen taber lige nu på flere områder på grund af vores vaner.

Men vi har brug for naturens skatte både nu og i fremtiden, og derfor er vi nødt til at behandle dem med omtanke og respekt, hvis vi ikke skal save den gren over, vi selv sidder på.

Heldigvis er den bevidsthed begyndt at trænge ind i dele af samfundet. Blandt andet hos Chleopatra. De arbejder primært med olier og ler til hud og hår, og der er nærmest ikke den olie, de ikke har. Fra hybenkerne- til hampefrøolie. Kæmpenatlys til acai. Jojoba- til hjulkroneolie. Alle økologiske naturligvis.

Olier udvundet fra bær, nødder og kerner og som har hver deres fantastiske egenskaber og forcer. Om det handler om at opstramme, udglatte, fugte, fjerne fedt eller rødme, så ved du, at Moder Jord har svaret. Og hvis hun har det, så har Chleopatra det også.

Hvad er dine behov?

Det rigtig gode ved olier som plejeprodukt er, at de er naturligt rige på vitaminer og fedtsyrer. Sammensætningen af dem er dog forskellige fra olie til olie, og derfor gælder det om at finde ud af, hvad dine behov er, inden du vælger.

Når du har afdækket det, er det bare med at dykke ned i olie-junglen, til du rammer guld – den rigtige vitamin- og omega-sammensætning skal nok være der.

Men lad os lige slå det fast: Olierne er ikke almægtige, og de kommer ikke til at fjerne dybe rynker som dug for solen. Det er der ingen produkter, der kan klare.

Det, du dog kan være sikker på, når du masserer en Chleopatra-ansigtsolie ind i huden eller fingerbørster en hårolie i lokkerne, er, at du får noget rent. Noget kemifrit. Noget, der beriger din krop fremfor at tilføre den unødvendige og skadelige ingredienser.

Og det er altså en af de største gaver, du kan give både dig selv og naturen.

God kvalitet med god samvittighed

Men som nævnt er det ikke kun virksomhedens ambition at levere rene olier til gavn for dig og mig, det er også vigtigt for dem at producere i overensstemmelse med naturen. Derfor bruger de glas i stedet for plastik, som er sværere at genanvende, og som risikerer at ende i naturen, hvor det kan diffundere gennem økosystemet til det ender i os. For ganske nyligt afslørede forskere mikroplast i mennesker.

De arbejder derudover så miljøvenligt, som muligt og er en Zero Waste virksomhed af selv samme årsag. De udfører heller ikke test på dyr.

Med Chleopatras produkter får du altså en god kvalitet med god samvittighed, hvor du er fri for at bekymre dig om, at dine plejevaner er med til at ødelægge naturen.

Og det kan måske lyde banalt, men al forskning viser, at vi er nødt til at medtænke klima og miljø i alle dele af vores liv, hvis vi skal kunne efterlade en sund klode til fremtidige generationer. Alt fra mad til transport, rejser og tøjindkøb skal revurderes, hvis vi skal nå målene. Pleje- og skønhedsprodukter er ingen undtagelse. Og når det nu er så nemt at vælge klogt, er der ingen grund til at lade være.

Forrige artikelSalat med quinoa og gulebeder

Næste artikelDerfor virker kraftige antioxidanter mod smerter