Hul igennem

27. juni 2022

Et ordentligt flow er eftertragtet – foroven, forneden og hele vejen rundt.

Mineralet til dit blodtryk

Rigtig mange danskere lever med et for højt blodtryk. De fleste tager af samme årsag medicin hver dag. Men der er faktisk andre muligheder. Mineralet kalium har mange gavnlige virkninger, en af dem er, at kalium kan hjælpe med at vedligeholde et normalt blodtryk. Underskud af kalium kan opstå, hvis man indtager store mængder kaffe, sukker, salt, alkohol eller vanddrivende præparater.

Udover at have en gavnlig indvirkning på blodtrykket hjælper kalium samtidig med opretholde et normalt fungerende nervesystem og en normal muskelfunktion. Der er således mange gode grunde til at tage et dagligt tilskud af kalium. Berthelsen Kalium indeholder 150 mg letoptageligt kaliumcitrat pr. tablet. Med 2 tabletter dagligt er du godt dækket ind.

Berthelsen Kalium fås i din lokale helsekostbutik og hos Matas. Læs mere på www.dkpharma.dk.

Beskytter urinvejene på flere fronter

Slimhinderne i urinvejene bliver føl­somme over for eksterne bakterier, hvis den naturlige balance af mælkesyre­bakterier bliver forstyrret. LACTOLady indeholder fire specielt udvalgte stammer af mælkesyrebakterier, som overvejende findes i urinvejene og de intime områder.

Tranebær indeholder flavonoider (proanthocyanider), som har vist sig at beskytte urinvejenes slimhinder mod bakterier, der forårsager infektioner. LactoLady indeholder en høj koncentration af tranebær og giver en naturlig beskyttelse af urinvejene.

Dosering: 1 tablet 2 gange daglig. Daglig dosis indeholder: 800 mg tranebærekstrakt (indeholdende 36 mg proanthocyanidines) og 1 milliard levende mælkesyrebakterier.

Til gengæld indeholder tabletterne hverken kunstige farve- eller sødestoffer, laktose, gluten eller sukker.

Kan købes på apoteket, udvalgte Matas- og helsekostbutikker, samt på www.vitabalans.com. Vejl. pris 30 tabletter 119 kr. – 60 tabletter 199 kr.

Så kan du trække vejret igen

Selv det bedste forår kan ende i en ordentlig forkølelse, og når det går værst for sig, ender man også med en bihulebetændelse med udmattelse, smerter i ansigt, pande og hovedpine og ikke mindst problemer med at trække vejret gennem næsen.

Normalt anvendes forskellige næsesprays, der mindsker hævelsen i slimhinden. I andre tilfælde penicilin. Bivirkningerne ved normale næsesprays er udtørring af slimhinden, der i værste fald kan give mistet lugte- og smagssans.

I etdobbeltblind studie anvendte 173 patienter i stedet den plantebaserede næsespray Euphorbium Comp næsespray. Den daglige dosering var fire gange to pust i hvert næsebor i fem måneder. Den statistiske sammenligning af behandlingsgrupperne viste en tydelig overlegenhed for Euphorbium compositum næsespray i forhold til kontrolgruppen. Der var heller ingen udtørring af næseslimhinden.

Især symptomer som “besværet næseåndedræt”, “trykfornemmelse” og “hovedpine” blev mindre. Der var ingen, der fik bivirkninger af kuren, og alle deltagere vurderede, at næsesprayen var let og god at anvende. Euphorbium comp Næsespray fås med let tilspidset studs, så den uden problemer kan anvendes, også af små barnenæser. Som en af de få næsesprays har Euphorbium også en lufttæt pumpe der giver 4 års holdbarhed selv efter brug.

Euphorbium comp næsespray fås hos din terapeut eller hos helsekostbutikker og udvalgte apoteker samt Matas.

Ring til BioVita A/S på 76 26 07 66 for henvisning af nærmeste forhandler.

Frivillige:

Transfedt og Alzheimer-demens

En ny undersøgelse har peget på, at indtagelse af “junk food” med et højt indhold af transfedtsyrer øger risikoen for, at hjernen skrumper og fungerer dårligt.

Studiet viste, at ældre, der spiser dårligt og får mange transfedtsyrer i deres kost, er mere tilbøjelige til at få Alzheimers sygdom. Samtidig fandt forskerne, at forsøgsdeltagere med et højt indhold af vitaminer og omega-3 fedtsyrer i kosten havde en bedre hjernefunktion, var mere “oppe på mærkerne” og havde større hjerner. Deres hjerne skrumpede mindre. (Neurology. online, doi: 10.1212/WNL.Ob013e3182436598).

Bedre blodgennemstrømning i hjernen

Pycnogenol, der er et ekstrakt af barken på maritime pinjetræer ved Middelhavet, har i en italiensk undersøgelsse vist sig at bedre hjernefunktionen hos italienske universitetsstuderende.

Forskere fra universitetet i Pescara har undersøgt 108 italienske studerende ved universitetet i alderen fra 18 til 27 år og delt dem i to grupper, der enten fik 100 mg pycnogenol eller en snydepiller i otte uger. Ved hjælp af computere blev de studerendes intellektuelle præstationer vurderet.

Det viste sig, at gruppen, der fik pycnogenol, havde bedre opmærksomhed, hukommelse og humør. Forskerne mener, at det er indholdet af antioxidanter samt en bedre blodgennemstrømning, der er årsagen til pycnogenols evne til at bedre de åndelige præstationer. (Panminerva Medica 2011, Vol 53, Supplement 1 to No.3, p 75-82).

Et tidligere studie fra Swinburne University i Melbourne af pycnogenol til ældre, der fik 150 mg pycnogenol dagligt, har vist, at det klart forbedrede hukommelsen hos forsøgsdeltagerne. Flere studier har vist, at pycnogenol er gavnligt ved ADHD/DAMP.

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.