Skøn

Hurtig, men holdbar velvære

12. maj 2010

I jagten på det perfekte pusterum i hverdagen, er turen nu kommet til The Lodge i Sverige. Det er fredag formiddag, jeg har taget min mand under armen, og med gps’en som følgesvend ankommer vi allerede en time efter, vi forlod København.

Alligevel føles det, som om vi er meget længere væk. Om det er turen over broen, den fremmede valuta eller landskabet, ved jeg ikke. Men i hvert fald føles det, som om vi er rigtig langt væk hjemmefra, på den gode måde.

Et ”ugle-skilt” viser os vej, og efter at have kørt op af den stejleste indkørsel vores bil endnu har prøvet, ankommer vi til The Lodge. Hvis jeg havde forventninger hjemmefra om get-away, god stil og hjemlig hygge, bliver de til fulde mødt, allerede inden vi er kommet inden døre: gran på trappen så vi ikke glider, tændte lanterner og igen den kære ugle. Og så selvfølgelig bjælkehytten. Som taget ud af bjerghytten i ”Pretty Woman”.

Indendørs bliver vi mødt af ild i pejsen, store flydesofaer, elghoved og en afslappet atmosfære. Vi får vores værelse, og jeg må indrømme: jeg føler mig SÅ hjemme. Rå træbrædder på væggene, lækre detaljer på badeværelset og en gyngestol (der dufter af læder) foran vinduet med den formiddable udsigt. Og så stilheden, som jeg kun har oplevet den i de svenske skove.

Vi løsriver os for at vende tilbage til opholdsstuen og vores private afternoon tea: vi vælger en sofa, tjeneren kommer med bakke med hjemmebag, lækre oste, te og sødt. Velkommen.

Historien om The Lodge

To svenske brødre krydser USA i luftballon og fascineres af de amerikanske bjælkehytter, de ser fra luften. Tilbage i Sverige forfølger de fascinationen, heldigvis for os, og finder frem til en gammel original jagthytte på små 20 m2. Efter tre års ombygning og tilbygning, men med bevarelse af f.eks. gulvet i den gamle jagthytte, slår The Lodge dørene op i 2006. Du kan vælge mellem 22 forskellige værelser og hytter, og en fantastisk suite med badekar og dobbeltbruser i selve stuen og en seng med uforstyrret væg-til-loft udsigt over den svenske skov.

De 17 ansatte er ansat efter deres personlighed frem for kvalifikationer, for du skal som gæst føle dig som privat gæst hos bekendte, og det må siges at være en succes. Selve ombygningen er lavet med lokale materialer og lokale håndværkere, og selv i spa’en vælges lokale ingredienser til behandlingerne.

Se mere www.thelodge.se

Velvære med naturligt Spa

Så er det blevet tid til vores Sauna de Luxe. Vi tager badetøj og badekåber på, vinterstøvler (vi var der i februar) og trisser ned til spa-afdelingen. Her bliver vi mødt af en skøn bademester, der bruger den næste 1,5 time på at guide os igennem alt fra 20 min. lavendel-saunagus (afsluttes med pebermynte isterninger på huden), 30 min. udendørs jacuzzi, hvor vi roterer mellem de forskellige pladser, så vi får henholdsvis masserende stråler over hele kroppen og sidder højt og mærker den køligere eftermiddagsluft. En fantastisk sansepåvirkning. Herefter ind under bruseren for derefter at smøre os ind i opvarmet akaciehonning, blive viklet ind i lagen, så vi ikke rutscher rundt i honningen og for at hjælpe honningen med at trænge ind i huden. Ind i saunaen igen, indtil honningen er absorberet. Ud under bruseren, denne gang med en saltscrub. Og så var vi sendt til tælling. På med badekåben og de små tøfler (vinterstøvlerne virkede pludselig alt for varme), og så på tur igennem vinterkulden op til værelset og en helt nødvendig lur inden middagen.

Heldigvis havde bademesteren sørget for, at vi fik drukket vand (med friske appelsin og citronbåde) nok, og været super til hele tiden at holde et vågent øje med, hvordan vi taklede varmen. Og jeg kan kun sige WAUV, jeg som ikke engang kan holde sauna og varme ud. Jeg følte mig blød som smør, både i sind og på hud og meget, meget langt væk fra hverdagen i Danmark.

Gourmet-overraskelse – rent velvære

Kl. 20 gik vi afslappede og yderst tilfredse over i restauranten, sikre på at vi havde oplevet dagens højdepunkt. Men vi tog fejl. For konceptet hos The Lodge er, at der kun er én menu, sammensat af deres kompetente kok (der tidligere har arbejdet på Noma i København). Indrømmet, jeg har aldrig været til de store gourmetmiddage med tilhørende vinmenu, men jeg er blevet taget med storm.

Udsøgt kvalitet, overraskende anretninger serveret af en fantastisk vidende og usnobbet tjener. Jeg slog hjernen fra og hengav mig udelukkende til oplevelsen, smagen og duftene. Og sikke en rejse. Vi var kun par i restauranten den aften, så kokken overraskede os alle med små sanselige ”love-bites” mellem retterne, f.eks. to frosne hindbær med lakridspulver og 1 hindbærsnaps til deling. Vi spiste, eller oplevede, i tre timer, og efter at være faldet om i de bløde sofaer i den tilhørende opholdsstue, gav kokken, Jakob Ahren, sig god tid til at hilse og snakke med samtlige gæster.

Maden

På The Lodge arbejder restauranten med at sætte menuer sammen ud fra værdier.

Inspirationen kommer bl.a. fra Jacob’s egne erfaringer fra stjernerestauranter, hans egne idéer og tanken om at have spændende overraskelser under middagen. Balancen skal være præcis for at lykkes.

Det er helheden, der tæller, så det er ikke kun fødevarerne, der giver oplevelsen ved en middag på The Lodge.

Med små børn i huset derhjemme, fortsatte følelsen af luksus efter en nats uafbrudt søvn i absolut ’tystnad’. Og en mere end overdådig morgenmadsbakke, serveret på værelset (den var så stor, at vi måtte sætte os på gulvtæppet og spise) gav mig nærmest tårer i øjnene over at skulle tjekke ud igen. Men ud skulle vi jo, og efter en lang gåtur gik turen hjemad. Alt i alt var vi væk i under et døgn, men kom hjem med fornyet energi som om vi havde været væk en lille uge.

Hvis jeg må være så overfladisk at tillægge materielle ting betydning, kan jeg kun sige, at jeg følte mig intet mindre end lykkelig, da jeg tog derfra, især fordi mit næste ophold allerede var booket i kalenderen.

Det kostede turen med velvære

Vi kørte hjemmefra fredag kl. 14 og var hjemme igen lørdag kl. 13.

Tur/retur over broen: dkr. 570.-

Ophold på The Lodge: dkr. 1995,- (pr. pers.)

Til den pris fik vi:

Private afternoon tea, Sauna delux, 5 retters gourmetmenu (i stilen molekylær gastronomi), morgenmad, fri buffet med the, kaffe, hjemmebag, frugt og sunde snacks.

I alt kr. dkr. 2.565,- pr. pers. (Kr. 4.560,- for to personer)

Forrige artikelSnotfrit familieliv – til kamp mod infektioner

Næste artikelFind dig selv bag støjen