Blandingen af den sprøde salat, det velkrydrede sojaprotein, oliven, jalapenos, surkål og cherrytomater i disse salattacos får altså munden til at løbe i vand hver gang. Nøj, det smager godt!
Til 2 personer
100 g tekstureret sojaprotein (fin eller grov)
1 tsk. sellerisalt (du kan også bruge urtesalt)
⅓ tsk. stødt sort peber
1 tsk. røget paprika
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. spidskommen
1 knivspids cayennepeber
1 tsk. stødt ingefær
1 hjertesalat
8 cherrytomater
1 lille rødløg
10 oliven uden sten
4 jalapenos
1 dl surkål (kan undværes, men giver et skønt syrligt bid)
Olivenolie til stegning
Yoghurtdressing
3 dl planteyoghurt
1 tsk. urtesalt
1 tsk. paprika
1 knivspids cayennepeber
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 spsk. gærflager
2 spsk. olivenolie
Salattacos – put sojaprotein i en skål, og dæk det med kogende vand. Læg en tallerken hen over skålen, og lad det stå og trække i 30 min., indtil stykkerne er helt bløde. Hæld det overskydende vand fra.
Hæld lidt olie på en middelvarm pande, og steg sojaproteinstykkerne i 4-5 min. Tilsæt krydderierne, smag til, og tag panden af varmen.
Skær tomaterne i halve, og tag de enkelte blade af hjertesalaten. Skær løget i to halve, og skær derefter fine skiver af løget. Skær olivenerne i halve, og hak jalapenoerne i mindre stykker.
Yoghurtdressing – bland alle ingredienser i en lille skål, rør dem sammen, og smag til.
Anretning – tag et hjertesalatblad, og fyld det med sojastykker, tomat, løg, oliven og jalapenos. Put surkål og dressing ovenpå, og nyd din salattacos!
Fra bogen ‘Vegansk LCHF’ af Henriette Vesterbak.
Forrige artikelMælkesyrebakterier: Små krigere, der kræver beskyttelse
Næste artikelMotion på stuegulvet