Hurtige salattacos med yoghurtdressing

Af: Henriette Vesterbak

Foto: Fra bogen 'Vegansk LCHF'

Blandingen af den sprøde salat, det velkrydrede sojaprotein, oliven, jalapenos, surkål og cherrytomater i disse salattacos får altså munden til at løbe i vand hver gang. Nøj, det smager godt!

Til 2 personer

Du skal bruge:

100 g tekstureret sojaprotein (fin eller grov)

1 tsk. sellerisalt (du kan også bruge urtesalt)

⅓ tsk. stødt sort peber

1 tsk. røget paprika

½ tsk. stødt koriander

1 tsk. spidskommen

1 knivspids cayennepeber

1 tsk. stødt ingefær

1 hjertesalat

8 cherrytomater

1 lille rødløg

10 oliven uden sten

4 jalapenos

1 dl surkål (kan undværes, men giver et skønt syrligt bid)

Olivenolie til stegning

Yoghurtdressing

3 dl planteyoghurt

1 tsk. urtesalt

1 tsk. paprika

1 knivspids cayennepeber

1 tsk. løgpulver

1 tsk. hvidløgspulver

1 spsk. gærflager

2 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Salattacos – put sojaprotein i en skål, og dæk det med kogende vand. Læg en tallerken hen over skålen, og lad det stå og trække i 30 min., indtil stykkerne er helt bløde. Hæld det overskydende vand fra.

Hæld lidt olie på en middelvarm pande, og steg sojaproteinstykkerne i 4-5 min. Tilsæt krydderierne, smag til, og tag panden af varmen.

Skær tomaterne i halve, og tag de enkelte blade af hjertesalaten. Skær løget i to halve, og skær derefter fine skiver af løget. Skær olivenerne i halve, og hak jalapenoerne i mindre stykker.

Yoghurtdressing – bland alle ingredienser i en lille skål, rør dem sammen, og smag til.

Anretning – tag et hjertesalatblad, og fyld det med sojastykker, tomat, løg, oliven og jalapenos. Put surkål og dressing ovenpå, og nyd din salattacos!

Fra bogen ‘Vegansk LCHF’ af Henriette Vesterbak.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*