Hvor hurtigt hjælper mælkesyrebakterier på børneeksem?

Jeg har læst dit indlæg om børneeksem og komælk, og har lige et par ekstra spørgsmål:

Jeg giver allerede min søn på 1 år mælkesyrebakterier og gode økologiske olier, men synes ikke det hjælper på eksemen. Mælkesyrebakterierne har jeg kun givet en lille måned – skal jeg være lidt mere tålmodig?

Jeg overvejer at fjerne mælkeprodukter for en periode. Han får ikke komælk, men ammer stadig. Det betyder vel, at jeg også skal holde mig fra mælkeprodukter? Han får pt. dagligt yoghurt og ofte ost. Hvis jeg holder pause med mælkeprodukter, får han så nok kalk gennem modermælken, eller skal han have et tilskud?

Er der andet jeg kan gøre for at modvirke eksemen?

Tusind tak for svar

De bedste hilsner

Den lidt utålmodige

 


 

Dejligt at høre, at du allerede arbejder på at forbedre din søns børneeksem indefra med mælkesyrebakterier og gode olier.

Ja, det kan godt tage længere tid end en måned, før mælkesyrebakterier får en effekt på eksem. Sørg for at give ham et godt bredt produkt med flere forskellige stammer i som f.eks. Udo’s Probiotics Super Infant Blend.

Men du har helt ret i, at det også kan være nødvendigt samtidigt at fjerne nogle fødevarer, som giver problemer. Og ja – hvis han bliver ammet, så skal din kost regnes med.

Yoghurt, ost, smør, fløde, mælkepulver i leverpostej osv. skal også helt væk fra kosten, hvis du skal kunne se, om det har en effekt at fjerne mælkeprodukter. Både i hans og i din kost. Nogle har også brug for at fjerne gluten for at slippe for børneeksem. Men du kan fint prøve med mælkeprodukter først og så evt. også med gluten, hvis ikke I når helt i mål efter 6-8 uger.

Du behøver ikke give et tilskud af kalk/magnesium, hvis du bare holder en pause på 6-8 uger og samtidig spiser godt med grønne grøntsager, havregryn, mandler og sesamfrø. Men hvis I finder ud af, at han faktisk reagerer på mælkeprodukter og derfor skal undvære dem i længere tid, så kan det godt blive nødvendigt med et tilskud.

Husk altid at give kalk og magnesium sammen. Det virker som mursten og cement i knoglerne.

D-vitamin og K2 er også vigtigt for knoglerne. D-vitamin får han jo via dråber. K2 fås især i æg og kød og kærnet smør. Du kan f.eks. bruge en tyggetablet med calcium og magnesium eller en kapsel, der kan åbnes.

Til dig selv kan du tage kapsler.

Det homøopatiske middel Hoeksin er et rigtigt god supplement til de andre ting. Det er specielt fremstillet til eksem og det kan du købe i helsekosten.

Rigtig god bedring.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*