Nyheder

Husk at afspritte mobiltelefonen

28. januar 2014

Det er højsæson for influenza, og selvom afspritning af hænderne er blevet udbredt, glemmer mange hvor stor en smittekilde, en mobiltelfon kan være.

Du giver hånd – og bagefter skal du lige tjekke mail på din smartphone. Hvis du på et tidspunkt i løbet af dagen har været i kontakt med vira, kan du næsten være sikker på, at der sidder bakterier på din mobiltelefon, som venter på et nyt opholdssted.

Telefonen er mere beskidt end et toiletsæde

Så selvom du er flittig ved håndvasken eller afspritningen, er dine hænder inficerede igen, så snart du tager mobiltelefonen frem. Den kan se nok så ren og pæn ud – og alligevel være en bakteriebombe.

Professor Chuck Gerba, der har mikrobiologi som speciale på universitetet i Arizona, siger, at en mobiltelefon kan være ti gange så inficeret med bakterier som et toiletsæde. Men en afspritning i ny og næ kan gøre meget ved problematikken.

Influenza smitter via kopimaskine og dørhåndtag

Undersøgelser har tidligere vist, at hvis en medarbejder på et kontor har influenzavirus på sine hænder, vil 40 pct af de ansatte også have det i løbet af fire timer. Når der røres ved de samme dørhåndtag, knappen på kopimaskinen, hanken på kaffekanden og så fremdeles.

Influenzavirus smitter oftest, når du eksempelvis gnider dig i øjnene eller ansigtet med inficerede hænder. Det er også derfor, at mobiltelefonen, der ofte er i nærkontakt med ansigtet, udgør en smittetrussel.

Afsprit og brug håndfri mobil

Så det er en god idé at afspritte skærmen på din smartphone, når du alligevel afspritter dine hænder. Det kan også være en god idé at tilslutte en håndfri installation til telefonen, så du slipper for at tage den op til øret. Selvom et toiletbesøg kan være en langstrakt affære for de rastløse, anbefaler eksperterne også, at du lader din smartphone blive i lommen.

Kilde: Expressen.se

Forrige artikelDu kan lugte sygdom

Næste artikelSyv fejl på badeværelset

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.