Hvad er de bedste og naturligste vitamin-mineraltilskud til børn?

Jeg ønsker et svar på, hvilke vitamin-mineraltilskud, der er de absolut bedste og naturligste til børn, der indeholder alle vitaminer og mineraler, så børnene er dækket ind.

Som jeg har forstået, skal det helst være food state – eller er der andre, der er nøjagtigt lige så gode?

På forhånd tak

Den kvalitetssøgende

 


 

Der er flere muligheder for et samlet vitamin-mineraltilskud til børn. Som du er inde på, findes der vitaminer- og mineraler, som betegnes hhv. whole food og food state.

Whole food dækker over, at man anvender mad med et højt indhold af et bestemt vitamin eller mineral. Et eksempel kan være almafrugt, der indeholder meget C-vitamin, som nænsomt tørres og pulveriseres og kommes i kapsler. Det kan også være kalk, der udvindes fra alger. Desuden kan man dyrke kål, som man vander med et mineral f.eks. zink. Når kålen har et maksimalt indhold af zink, høstes kålen, tørres og pulveriseres og kommes i kapsler.

Food state-vitaminer laves ved enten at bruge mælkesyrebakterier eller koncentrater af fødevarer, som så blandes med det pågældende vitamin eller mineral. Fødevaren eller mælkesyrebakterien optager nu vitaminet, og herefter tørres produktet og kommes på kapsler. På den måde kommer både whole food- og food state-vitaminer og -mineraler til at minde så meget som muligt om mad.

Indholdet af vitaminer og mineraler er typisk lavere end i “almindelige” vitamin-mineraltilskud, men optageligheden menes derimod at være optimal, så man udnytter alt det, man får.

Nani og Nature’s Own har børne-multivitamin- og mineralkomplekser.

Der er også andre gode produkter på markedet, der ikke er food state eller whole food. Her kan nævnes SpektroKids eller Børne Vitamun, som begge indeholder urter, der letter optagelsen af vitaminer og mineraler samt støtter immunsystemet. Produktet Omnimini indeholder derimod ingen urter, men letoptagelige kilder til f.eks. kalk og magnesium, da de helt eller delvist er udvundet fra alger.

I dit valg af det mest ideelle produkt for jer, er det også værd at se på, hvor mange tyggetabletter, man skal tage dagligt i sit vitamin-mineraltilskud, samt om man ønsker, at den søde smag i tabletterne skal komme fra sukker, stevia eller andre sødemidler. Og så er de bedste også nogle gange dem, man kan lide og som derfor bliver spist.

Det er desuden godt at variere – ligesom du varierer en sund kost.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*