Hvad er gode mælkesyrebakterier, når jeg ikke kan amme?

Af: Anette Straadt, sundhedsplejerske

Jeg føder snart mit barn, som fra begyndelsen bliver flaskebarn, da jeg desværre ikke kan give modermælk.

Jeg vil derfor gerne give mælkesyrebakterier/probiotika. Jeg har købt Sempers Biogaia D-dråber (som gives, fra baby er 14 dage gammel), og overvejer yderligere at give Udo’s Choice Super Infant fra fødslen.

Men er det for meget af det gode?

Jeg håber, at du kan hjælpe med din erfaring. Jeg vil så gerne booste min babys tarm godt fra begyndelsen. Måske er der andre produkter, der er bedre?

Venlig hilsen

Anita

 


 

Tillykke med dit kommende barn.

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på at styrke dit barns tarmbakterier. Ikke mindst, når dit barn skal have modermælkserstatning. En sund bakterieflora i fordøjelsen har stor betydning for dit barns immunsystem, hjerne og sundhed generelt.

Husk også, at dit barn allerede nu får bakterier fra dig, mens det ligger inde i din mave. Så du kan med stor fordel selv tage et godt tilskud af probiotika.

Og i forbindelse med fødslen får dit barn en stor portion af dine bakterier.

Hvis du har mulighed for bare at lade dit barn sutte lidt råmælk fra dig efter fødslen, så er det også en rigtig god investering. Men ellers er det også super vigtigt at huske på, at du er mindst lige så god en mor, selvom dit barn får modermælkserstatning.

Du kan stadig give dit barn al den tryghed, nærhed og kærlighed, som det har brug for. Modermælkserstatning i dag bliver bedre og mere tilpasset en babys fordøjelse.

I den første periode af dit barns liv er det fint at vælge produkter med særlige stammer til spædbørn.

Jeg vil anbefale dig at give to forskellige D-dråber med mælkesyrebakterier:

Lactocare-Baby og Duo-D dråber indeholder henholdsvis nogle lactobacillus-stammer og nogle bifido-stammer, som er kendetegnende ved en sund bakteriebalance for den helt lille baby. De kan begge købes på apoteket og du kan give dem skiftevis hver anden dag.

Dråberne har også den fordel, at du er sikker på, dit barn får det hele. Hvis du skal bruge pulver til at ryste ud i flasken, og dit barn ikke spiser det hele, så får det heller ikke al probiotika.

Når dit barn bliver lidt større og begynder på skemad, så kan I give Udo’s Probiotics infant blend, der er pulver, som I bare kan drysse på mos eller grød. Og så kan I skifte til almindelige D-dråber.

Når dit barn bliver omkring 12 måneder og sikkert spiser mere varieret, kan du evt. skifte til et endnu bredere produkt som f.eks. Wild Nutrition probiotika til børn.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*